Perić: Mjere za rast nataliteta

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić najavio je nove mjere populacione politike u ovoj podmajevičkoj opštini sa ciljem povećanja nataliteta i zaustavljanja odlaska mladih.

Bosna i Hercegovina 22.11.2018 | 14:28
Perić: Mjere za rast nataliteta
„Opština Ugljevik godišnje izdvaja 400.000 KM za porodilje i novorođenčad, kao i za rad patronažne službe“, istakao je Perić.

On je najavio da će novim mjerama, za koje je pravilnik u pripremi, od naredne godine iz budžeta finansirati kamate za mlade bračne parove koji kupuju prvu nekretninu na području opštine Ugljevik, te da su predviđena i stimulativna sredstva za zapošljavanje mladih.

„U pripremi je i odluka za pomoć bračnim parovima za vantjelesnu oplodnju“, dodao je Perić i podsjtio da ova podmajevička opština socijalno ugroženim i višečlanim porodicama pomaže sa 10.000 KM za stambene potrebe ili za rekonstrukciju postojećih objekata, što će ostati i u novom pravilniku.

Načelnik Perić napomenuo je da je u toku projekat stambenog zbrinjavanja 12 porodica koje su u klizištima 2014. godine ostale bez kuća, koji opština sprovodi zajedno sa Razvojnim programom UN i za koji će, osim zemljišta i ifrastrukture, izdvojiti 60.000 KM.

„Potpisali smo ugovore sa šest korisnika ovog programa i u toku je postupak za izbor najboljeg ponuđača za izgradnju kuća za koje smo obezbjedili zemljište, upotrebne dozvole kao i poptunu infrastrukturu“, rekao je novinarima Perić.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

V.N.

22.11.2018 15:32

Sta bi sa krivicne prijave? Čeka se potvrda?

ODGOVORITE
Name

Vasilije

22.11.2018 17:55

25 mi je godina,a politika je kriva sto nemerem vise ni zitigu,a ima nas jos kolko hoces,i o cemu pricas,o pripremi terena za nove lopovluke sa sefom.Odma stavite pare u dzep.

Name

Buc

22.11.2018 16:29

Tek da se zna,ako nemas nekoga da "pogura" malo,isplata za rodjenje djeteta se ceka oko 6,mjeseci...toliko o brizi za natalitet...

ODGOVORITE
Name

преварени

22.11.2018 16:59

Шути бруко,лажеш ко Додик уради нешто конкретно досад си само лагао шта би са пречистачем за који си и кредит узео,од Угљевика си направио Колону овде је празник кад се отвори ћевапџиница

ODGOVORITE
Name

ja mislim

23.11.2018 11:35

Karate klub sve sami intelektualci,gledaj gdje vježabju,to je vaš grijeh , gdje djeca svoju mladost provode.Matematika će sve to da riješi.Kada budete pravili rekapitulaciju grešaka upišite među prvim.Tu je bilo djece poginulih boraca ,invalida itd,oni rastu anije vam to trebalo ali to ste vi.

ODGOVORITE