Тео: Још ова сезона, па повратак у Европу!

Милош Теодосић у разговору за "Глас Америке" открио да не види будућност у НБА лиги. . .

Кошарка 24.11.2018 | 17:30
Тео: Још ова сезона, па повратак у Европу!
Милош Теодосић ове сезоне у Лос Анђелес Клиперсима добија прилику "на кашичицу". За разлику од прве сезоне у НБА и повреда које су га омеле да се прикаже у најбољем светлу, ове има мању минутажу, иако је здрав.

"Искрено, мало ми теже иде да се навикнем на мању минутажу, али покушавам. Иначе, ја сам потпуно здрав, и немам никаквих проблема што се тиче повреда, тако да видећемо шта ће бити у наставку сезоне", изјавио је у разговору за "Глас Америке" Теодосић, коме на крају ове сезоне истиче уговор са Клиперсима.

Он је открио и да планира да се најкасније по завршетку предстојеће НБА сезоне врати у Европу.

"Мислим да сигурно нећу остати овде. Дошао сам, видео сам како то изгледа, и некако... више уживам и лепше ми је да играм у Европи. Тако да сигурно ћу се вратити у Европу, да ли у току ове сезоне или на крају, видећемо", рекао је капитен репрезентације Србије.

Он је додао и да ће сигурно бити у тиму Србије следећег лета на предстојећем Светском првенству у Кини.

"Следеће лето је Светско првенство, веома битно и важно такмичење за све нас. Верујем да ће момци који буду Салету на располагању изборити пласман на Светско првенство", рекао је Теодосић и јасно ставио до зња да ће селектор Александар Ђорђевић моћи да рачуна и на њега на Мундобаскету.

Теодосић је са Клиперсима потписао уговор у јуну 2017. године и у првој сезони одиграо је 45 утакмица, уз просечан учинак од 9,5 поена, 4,6 асистенција и 2,8 скокова по мечу, а у игри је проводио више од 25 минута.

Ове сезоне наступио је на само осам мечева, у просеку на паркету проводи десет минута, и бележи 2.9 поена, 1,8 скокова и 2,2 асистенције по утакмици.

Пре одласка у НБА са успехом је наступао за Олимпијакос и московски ЦСКА, са којим је освојио и титулу у Евролиги. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар