ЕЛ: Армани ''гази''! ПАО окончао низ Барсе!

Кошаркаши Панатинаикоса и Милана остварили су победе у последња два меча осмог кола Евролиге.  Пасквал зна Барсину шифру, Лазме дао тројку у Евролиги после скоро 10 година.  Важна победа за Панатинаикос - 76:70.  Сјајни Мицов убацио 22, Армани наставља да гази! Тим из Милана држи четврто место Евролиге - 93:90.

Кошарка 21.11.2018 | 23:17
ЕЛ: Армани ''гази''! ПАО окончао низ Барсе!
Панатинаикос је после победе над Олимпијакосом у великом дербију грчког првенства савладао и Барселону - 76:70 - чиме Каталонцима није дао да направе позитивну увертиру за недељни "Ел Класико" против Реала.

Две екипе сада су поравнате на табели са скором 5-3, а тренер "зелених" Ћави Пасквал остварио је победу над клубом у коме је као асистент или шеф стручног штаба провео 12 година (2004-2016).

Нико у табору Панатинаикоса није нарочито одскочио. Дешон Томас постигао је 14, а прекаљени Стефон Лазме 11 поена, док је од изабраника Светислава Пешића највише пружио Кајл Кјурик (17 поена).

ПАО је у једном од евролигашких класика савладао Барселону 76:70.

Домаћина је предводио Дешон Томас са 14 поена, а најбоље га је пратио Стефон Лазме са 11 уз шест скокова.

Најефикаснији код Каталонаца био је Кајл Кјурик са 17 поеа, 15 је убацио Кевин Серафан, а 12 Томас Ертел.

ПАО је прекинуо низ Барсе од пет победа у такмичењу и изједначио се са Шпанцима са скором 5-3.

Водио је Ћави Пасквал Барселону, зна какви су аутоматизми у том клубу, а вечерас је с Панатинаикосом успео да надигра Светислава Пешића у ОАКА Арени и одведе Зелене до тријумфа од 76:70. 

Диктирали су Зелени ритам током целе утакмице, просто нису дозвољавали противнику ни промил шансе. Одиграо је ПАО зрелије и заслужено је дошао до победе. Генерално гледано Панатинаикос је био боља екипа на овом сусрету. Посебно је доминирао у другој и последњој деоници и држао константно предност на сигурној удаљености.

Имала је Барса шансу да дође до боље позиције, стигла је и до пет поена заостатка, али је ПАО увек имао спреман одговор за сваки атак екипе Светислава Пешића.

Занимљиво је и да је Стефон Лазме дао тројку у Евролиги после скоро 10 година чекања. Било је то на старту треће деонице. Последњи пут је дао тројку 2009. године против ЦСКА.

Најефикаснији код Зелених били су Дешон Томас са 14 и Стефон Лазме са 11. Барсу је водио Кајл Кјурик са 17 поена, а помагао му је Кевин Сефафан са 15. Није Барселона имала превише шанси вечерас. ПАО је одиграо тимски и заслужено дошао до пете победе у овој сезони Евролиге.



Армани Милано је у неизвесној завршници савладао Басконију 93:90, а пресудни су били поени Куртиса Џерелса са линије за слободна бацања 27 секунди пре краја, након чега је Шенгелија промашио напад гостију.

Домаћина је предводио Владимир Мицов са 22 поена, а одлично га је пратио Мајк Џејмс са 20 уз осам асистенција.

Код гостију су се истакли Венсан Поирер са 18 поена и десет скокова, Мет Џенинг је такође убацио 18 поена, док је Лука Вилдоза додао 15.

Милано је и даље изједачен са Ефесом на деоби четвртог места са скором 6-2, док је Басконија у доњем делу табеле са 2-6.

Успехе екипа из врха табеле у овој рунди употпунио је Армани, савладавши у Милану Басконију, са новим-старим тренером Велимиром Перасовићем - 93:90.

Владимир Мицов (22п) и Мајк Џејмс (20п, 8ас) били су "прве виолине" Арманија у одсуству повређеног Немање Недовића, али је велики допринос дао и Џеф Брукс (12п, 7ск), са две блокаде у последњих 10 секунди!

Венсан Поарије и Мет Џенинг предводили су госте са по 18 поена, а Торнике Шенгелија је подбацио са само осам поена и пет скокова.

Владимир Мицов и Олимпија из Милана настављају да пружају одличне партије у овој сезони Евролиге. Вечерас је у Медиоланум Форуму гостовала Басконија, а италијански тим је добио с 93:90.

Мицов је на овом дуелу убацио 22 поена (13 у првој четвртини), а у једном моменту је практично био без промашаја. Утакмицу је завршио са 4/7 за два, 3/7 за три и 5/5 са линије слободних бацања. Имао је и три асистенције и две украдене лопте. Могао је да направи проблем у последњој секунди када је лоше извео аут, али Басконија на 0,6 секунди до краја није успела да шутне. Све у свему, наставио је да игра у јако доброј форми.

Проблем за Басконију је што је Торнике Шенгелија био потпуно ван ритма, а то се видело и у самој завршници. Без њега тим из Виторије тешко може до победа у Евролиги.

Олимпија је током целог тока дуела држала на удаљености Басконију и полако дизала предност, миц по миц. Трећа деоница је била шанса за Баске да преокрену, али је уз поменутог Мицова Армани ушао у последњих 10 минута са пет поена предности.

Имала је Басконија доста шанси у последњој деоници, али је сваки пут пропустила исте. Армани би сваки пут постигао кош баш када је било важно и опет би разлика порасла. Ипак, Басконија је успела да добром серијом уведе меч у неизвесну завршницу.

Неколико тројки је Басконија имала да изједначи, али су отворене шутеве промашили играчи Велимира Перасовића. Мицов је промашио тројку на 50 секунди до краја при резултату 89:87, то гости нису успели да казне.

Џејмс је убацио 20 поена, а код Басконије су Венсан Појрије и Мет Џенинг убацили по 18. Додајмо и даНемања Недовић није играо због повреде.

РЕЗУЛТАТИ 8. КОЛА:

Химки - Будућност 85:69
ЦСКА - Жалгирис 99:97 (86:86)
Панатинаикос - Барселона 76:70
Армани - Басконија 93:90

одиграно у уторак:

Ефес - Макаби 90:77
Фенербахче - Дарушафака 100:79
Бајерн - Олимпијакос 62:72
Реал - Гран Канарија 89:76

ТАБЕЛА: Реал 8-0, ЦСКА 8-0, Фенербахче 7-1, Ефес 6-2, Армани 6-2, Панатинаикос 5-3, Барселона 5-3, Олимпијакос 4-4 (плеј-оф), Жалгирис 3-5, Бајерн 3-5, Басконија 3-5, Химки 2-6, Гран Канарија 2-6, Макаби 1-7, Будућност 1-7, Дарушафака 1-7.

ПАРОВИ 9. КОЛА: Дарушафака - Ефес, Олимпијакос - Реал, Макаби - Фенербахче, Гран Канарија - Бајерн (четвртак), Жалгирис - Химки, Басконија - Панатинаикос, Будућност - ЦСКА, Барселона - Армани.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар