EL: Armani ''gazi''! PAO okončao niz Barse!

Košarkaši Panatinaikosa i Milana ostvarili su pobede u poslednja dva meča osmog kola Evrolige.  Paskval zna Barsinu šifru, Lazme dao trojku u Evroligi posle skoro 10 godina.  Važna pobeda za Panatinaikos - 76:70.  Sjajni Micov ubacio 22, Armani nastavlja da gazi! Tim iz Milana drži četvrto mesto Evrolige - 93:90.

Košarka 21.11.2018 | 23:17
EL: Armani ''gazi''! PAO okončao niz Barse!
Panatinaikos je posle pobede nad Olimpijakosom u velikom derbiju grčkog prvenstva savladao i Barselonu - 76:70 - čime Kataloncima nije dao da naprave pozitivnu uvertiru za nedeljni "El Klasiko" protiv Reala.

Dve ekipe sada su poravnate na tabeli sa skorom 5-3, a trener "zelenih" Ćavi Paskval ostvario je pobedu nad klubom u kome je kao asistent ili šef stručnog štaba proveo 12 godina (2004-2016).

Niko u taboru Panatinaikosa nije naročito odskočio. Dešon Tomas postigao je 14, a prekaljeni Stefon Lazme 11 poena, dok je od izabranika Svetislava Pešića najviše pružio Kajl Kjurik (17 poena).

PAO je u jednom od evroligaških klasika savladao Barselonu 76:70.

Domaćina je predvodio Dešon Tomas sa 14 poena, a najbolje ga je pratio Stefon Lazme sa 11 uz šest skokova.

Najefikasniji kod Katalonaca bio je Kajl Kjurik sa 17 poea, 15 je ubacio Kevin Serafan, a 12 Tomas Ertel.

PAO je prekinuo niz Barse od pet pobeda u takmičenju i izjednačio se sa Špancima sa skorom 5-3.

Vodio je Ćavi Paskval Barselonu, zna kakvi su automatizmi u tom klubu, a večeras je s Panatinaikosom uspeo da nadigra Svetislava Pešića u OAKA Areni i odvede Zelene do trijumfa od 76:70. 

Diktirali su Zeleni ritam tokom cele utakmice, prosto nisu dozvoljavali protivniku ni promil šanse. Odigrao je PAO zrelije i zasluženo je došao do pobede. Generalno gledano Panatinaikos je bio bolja ekipa na ovom susretu. Posebno je dominirao u drugoj i poslednjoj deonici i držao konstantno prednost na sigurnoj udaljenosti.

Imala je Barsa šansu da dođe do bolje pozicije, stigla je i do pet poena zaostatka, ali je PAO uvek imao spreman odgovor za svaki atak ekipe Svetislava Pešića.

Zanimljivo je i da je Stefon Lazme dao trojku u Evroligi posle skoro 10 godina čekanja. Bilo je to na startu treće deonice. Poslednji put je dao trojku 2009. godine protiv CSKA.

Najefikasniji kod Zelenih bili su Dešon Tomas sa 14 i Stefon Lazme sa 11. Barsu je vodio Kajl Kjurik sa 17 poena, a pomagao mu je Kevin Sefafan sa 15. Nije Barselona imala previše šansi večeras. PAO je odigrao timski i zasluženo došao do pete pobede u ovoj sezoni Evrolige.



Armani Milano je u neizvesnoj završnici savladao Baskoniju 93:90, a presudni su bili poeni Kurtisa Džerelsa sa linije za slobodna bacanja 27 sekundi pre kraja, nakon čega je Šengelija promašio napad gostiju.

Domaćina je predvodio Vladimir Micov sa 22 poena, a odlično ga je pratio Majk Džejms sa 20 uz osam asistencija.

Kod gostiju su se istakli Vensan Poirer sa 18 poena i deset skokova, Met Džening je takođe ubacio 18 poena, dok je Luka Vildoza dodao 15.

Milano je i dalje izjedačen sa Efesom na deobi četvrtog mesta sa skorom 6-2, dok je Baskonija u donjem delu tabele sa 2-6.

Uspehe ekipa iz vrha tabele u ovoj rundi upotpunio je Armani, savladavši u Milanu Baskoniju, sa novim-starim trenerom Velimirom Perasovićem - 93:90.

Vladimir Micov (22p) i Majk Džejms (20p, 8as) bili su "prve violine" Armanija u odsustvu povređenog Nemanje Nedovića, ali je veliki doprinos dao i Džef Bruks (12p, 7sk), sa dve blokade u poslednjih 10 sekundi!

Vensan Poarije i Met Džening predvodili su goste sa po 18 poena, a Tornike Šengelija je podbacio sa samo osam poena i pet skokova.

Vladimir Micov i Olimpija iz Milana nastavljaju da pružaju odlične partije u ovoj sezoni Evrolige. Večeras je u Mediolanum Forumu gostovala Baskonija, a italijanski tim je dobio s 93:90.

Micov je na ovom duelu ubacio 22 poena (13 u prvoj četvrtini), a u jednom momentu je praktično bio bez promašaja. Utakmicu je završio sa 4/7 za dva, 3/7 za tri i 5/5 sa linije slobodnih bacanja. Imao je i tri asistencije i dve ukradene lopte. Mogao je da napravi problem u poslednjoj sekundi kada je loše izveo aut, ali Baskonija na 0,6 sekundi do kraja nije uspela da šutne. Sve u svemu, nastavio je da igra u jako dobroj formi.

Problem za Baskoniju je što je Tornike Šengelija bio potpuno van ritma, a to se videlo i u samoj završnici. Bez njega tim iz Vitorije teško može do pobeda u Evroligi.

Olimpija je tokom celog toka duela držala na udaljenosti Baskoniju i polako dizala prednost, mic po mic. Treća deonica je bila šansa za Baske da preokrenu, ali je uz pomenutog Micova Armani ušao u poslednjih 10 minuta sa pet poena prednosti.

Imala je Baskonija dosta šansi u poslednjoj deonici, ali je svaki put propustila iste. Armani bi svaki put postigao koš baš kada je bilo važno i opet bi razlika porasla. Ipak, Baskonija je uspela da dobrom serijom uvede meč u neizvesnu završnicu.

Nekoliko trojki je Baskonija imala da izjednači, ali su otvorene šuteve promašili igrači Velimira Perasovića. Micov je promašio trojku na 50 sekundi do kraja pri rezultatu 89:87, to gosti nisu uspeli da kazne.

Džejms je ubacio 20 poena, a kod Baskonije su Vensan Pojrije i Met Džening ubacili po 18. Dodajmo i daNemanja Nedović nije igrao zbog povrede.

REZULTATI 8. KOLA:

Himki - Budućnost 85:69
CSKA - Žalgiris 99:97 (86:86)
Panatinaikos - Barselona 76:70
Armani - Baskonija 93:90

odigrano u utorak:

Efes - Makabi 90:77
Fenerbahče - Darušafaka 100:79
Bajern - Olimpijakos 62:72
Real - Gran Kanarija 89:76

TABELA: Real 8-0, CSKA 8-0, Fenerbahče 7-1, Efes 6-2, Armani 6-2, Panatinaikos 5-3, Barselona 5-3, Olimpijakos 4-4 (plej-of), Žalgiris 3-5, Bajern 3-5, Baskonija 3-5, Himki 2-6, Gran Kanarija 2-6, Makabi 1-7, Budućnost 1-7, Darušafaka 1-7.

PAROVI 9. KOLA: Darušafaka - Efes, Olimpijakos - Real, Makabi - Fenerbahče, Gran Kanarija - Bajern (četvrtak), Žalgiris - Himki, Baskonija - Panatinaikos, Budućnost - CSKA, Barselona - Armani.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar