ЕЛ: ЦСКА и Жалгирис су потпуно луда комбинација!

ЦСКА тек после продужетка избегао први пораз! Кошаркаши московског ЦСКА избегли су први пораз у Евролиги у спектакуларном дуелу са екипом Жалгириса.  Волтерс је трагичар, Армејци добили после продужетка! Један од најбољих дуела ове сезоне у Евролиги - 99:97.

Кошарка 21.11.2018 | 21:40
ЕЛ: ЦСКА и Жалгирис су потпуно луда комбинација!
ЦСКА је на свом терену савладао литвански клуб резултатом 99:97 после продужетка, у сусрету осмог кола у којем је био надомак пораза.

Жалгирис је током три четвртине држао егал, а онда почетком последње направио серију за +9 која је, чинило се, била довољна за тријумф.

Међутим, тако нису мислили "Армејци" који су се на волшебан начин вратили у финишу – Вил Клајбурн и Кори Хигинс су отопили предност, Серхио Родригес је донео егал са пет везаних поена у завршници, пре него што је Клајбурн промашио за тријумф и отишло се у продужетак.

У додатних пет минута Литванци су имали шансе, али је екипа Димитриса Итудиса издржала и Клајбурн је са пенала донео осми тријумф из исто толико утакмица.

Споменути Родригес је меч завршио са 24 поена и шест асистенција, пратио га је Хигинс са 23 поена, док је одличан био и Клајбурн са 15 поена и 13 скокова. Двоцифрен је био и са 13 поена и Де Коло, док је Хантед додао 10 поена.

У пораженом саставу истакао се Кавалијускас са 19 поена и осам ухваћених лопти, 14 је додао Волтерс уз девет асистенција, по 13 су уписали Вајт и Григонис, до је 11 додао Лео Вестерман.

Сада Московљани деле прву позицију са Реал Мадридом који такође има 8-0, док је Жалгирис на деветом месту са три победе и пет пораза.

Када играју ЦСКА и Жалгирис то морају да буду утакмице за памћење. Такав је био фантастични обрачун у Београду на Фајнал фору, тако је било и вечерас. Једна од интересантнијих утакмица у сезони припала је Армејцима тако што је у последњем нападу Нејт Волтерс промашио шут за победу. Његова тројка је била кратка - 99:97 (86:86).

Све се решавало у продужетку и то у последњем минуту. На минут и седам секунди до краја Родригез је погодио тројку за 97:94. Жалгирис је изједначио, а Армејци повели после фаула Нејта Волтерса. А онда је управо Волтерс промашио тројку у последњем нападу. Промашио је победу. Била је то кратко. Жалгирис иде кући поражен, али поносан на ову утакмицу.

Какав је само то меч био! Играло се све у оквиру од пет поена предности све до самог краја када је Жалгирис коначно успео да направи већу разлику и поведе с 80:71. Ипак, од тог момента је ЦСКА почео да се враћа и избори продужетак (86:86). И у продужетку се играло буквално поен за поен, нико није успевао да направи неку значајнију разлику. Била је то врхунска кошарка са све асистенцијом Родригеза и блокадом Хајнса над Дејвисом.

Било је суђено да један шут одлучи победника, а Волтерс је постао трагичар због промашаја. Да је погодио, био би звезда вечери. Како било, може Зелена шума да буде презадовољна учињеним вечерас. Овако показати зубе против ЦСКА у Москви је велика ствар.

Серхио Родригез је дао 24 поена, а Кајл Хајнс 23. Код Жалгириса се истакао Антанас Кавалијаускас са 19 поена, док је Волтерс додао 14 уз девет асистенција.

Резултати 8. кола

Химки - Будућност 85:69
ЦСКА Москва - Жалгирис 99:97 (86:86) после продужетка
Панатинаикос - Барселона (20.00)
Армани - Басконија (20.45)

уторак

Ефес - Макаби 90:77
Фенербахче - Дарушафака 100:79
Бајерн - Олимпијакос 62:72
Реал Мадрид - Гран Канарија 89:76

Табела: Реал Мадрид 8-0, ЦСКА Москва 8-0, Фенербахче 7-1, Ефес 6-2, Армани 5-2, Барселона 5-2, Панатинаикос 4-3, Олимпијакос 4-4, Жалгирис 3-5, Бајерн 3-5, Басконија 2-5, Гран Канарија 2-6, Химки 2-6, Будућност 1-7, Дарушафака 1-7, Макаби 1-7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар