EL: CSKA i Žalgiris su potpuno luda kombinacija!

CSKA tek posle produžetka izbegao prvi poraz! Košarkaši moskovskog CSKA izbegli su prvi poraz u Evroligi u spektakularnom duelu sa ekipom Žalgirisa.  Volters je tragičar, Armejci dobili posle produžetka! Jedan od najboljih duela ove sezone u Evroligi - 99:97.

Košarka 21.11.2018 | 21:40
EL: CSKA i Žalgiris su potpuno luda kombinacija!
CSKA je na svom terenu savladao litvanski klub rezultatom 99:97 posle produžetka, u susretu osmog kola u kojem je bio nadomak poraza.

Žalgiris je tokom tri četvrtine držao egal, a onda početkom poslednje napravio seriju za +9 koja je, činilo se, bila dovoljna za trijumf.

Međutim, tako nisu mislili "Armejci" koji su se na volšeban način vratili u finišu – Vil Klajburn i Kori Higins su otopili prednost, Serhio Rodriges je doneo egal sa pet vezanih poena u završnici, pre nego što je Klajburn promašio za trijumf i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta Litvanci su imali šanse, ali je ekipa Dimitrisa Itudisa izdržala i Klajburn je sa penala doneo osmi trijumf iz isto toliko utakmica.

Spomenuti Rodriges je meč završio sa 24 poena i šest asistencija, pratio ga je Higins sa 23 poena, dok je odličan bio i Klajburn sa 15 poena i 13 skokova. Dvocifren je bio i sa 13 poena i De Kolo, dok je Hanted dodao 10 poena.

U poraženom sastavu istakao se Kavalijuskas sa 19 poena i osam uhvaćenih lopti, 14 je dodao Volters uz devet asistencija, po 13 su upisali Vajt i Grigonis, do je 11 dodao Leo Vesterman.

Sada Moskovljani dele prvu poziciju sa Real Madridom koji takođe ima 8-0, dok je Žalgiris na devetom mestu sa tri pobede i pet poraza.

Kada igraju CSKA i Žalgiris to moraju da budu utakmice za pamćenje. Takav je bio fantastični obračun u Beogradu na Fajnal foru, tako je bilo i večeras. Jedna od interesantnijih utakmica u sezoni pripala je Armejcima tako što je u poslednjem napadu Nejt Volters promašio šut za pobedu. Njegova trojka je bila kratka - 99:97 (86:86).

Sve se rešavalo u produžetku i to u poslednjem minutu. Na minut i sedam sekundi do kraja Rodrigez je pogodio trojku za 97:94. Žalgiris je izjednačio, a Armejci poveli posle faula Nejta Voltersa. A onda je upravo Volters promašio trojku u poslednjem napadu. Promašio je pobedu. Bila je to kratko. Žalgiris ide kući poražen, ali ponosan na ovu utakmicu.

Kakav je samo to meč bio! Igralo se sve u okviru od pet poena prednosti sve do samog kraja kada je Žalgiris konačno uspeo da napravi veću razliku i povede s 80:71. Ipak, od tog momenta je CSKA počeo da se vraća i izbori produžetak (86:86). I u produžetku se igralo bukvalno poen za poen, niko nije uspevao da napravi neku značajniju razliku. Bila je to vrhunska košarka sa sve asistencijom Rodrigeza i blokadom Hajnsa nad Dejvisom.

Bilo je suđeno da jedan šut odluči pobednika, a Volters je postao tragičar zbog promašaja. Da je pogodio, bio bi zvezda večeri. Kako bilo, može Zelena šuma da bude prezadovoljna učinjenim večeras. Ovako pokazati zube protiv CSKA u Moskvi je velika stvar.

Serhio Rodrigez je dao 24 poena, a Kajl Hajns 23. Kod Žalgirisa se istakao Antanas Kavalijauskas sa 19 poena, dok je Volters dodao 14 uz devet asistencija.

Rezultati 8. kola

Himki - Budućnost 85:69
CSKA Moskva - Žalgiris 99:97 (86:86) posle produžetka
Panatinaikos - Barselona (20.00)
Armani - Baskonija (20.45)

utorak

Efes - Makabi 90:77
Fenerbahče - Darušafaka 100:79
Bajern - Olimpijakos 62:72
Real Madrid - Gran Kanarija 89:76

Tabela: Real Madrid 8-0, CSKA Moskva 8-0, Fenerbahče 7-1, Efes 6-2, Armani 5-2, Barselona 5-2, Panatinaikos 4-3, Olimpijakos 4-4, Žalgiris 3-5, Bajern 3-5, Baskonija 2-5, Gran Kanarija 2-6, Himki 2-6, Budućnost 1-7, Darušafaka 1-7, Makabi 1-7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar