ЕЛ: Нови евролигашки дебакл Подгоричана!

Швед заледио Будућност на -16! Химки прејак за шампиона АБА лиге. . .  После рекорда и прве победе, нови потоп Будућности у Евролиги! Кошаркаши Будућности доживели су нови убедљив пораз у Евролиги, овога пута на гостовању екипи Химкија.  Седми пораз Будућности! Подгоричани пали у Русији, где их је у 8. колу Евролиге надиграо Химки

Кошарка 21.11.2018 | 20:10
ЕЛ: Нови евролигашки дебакл Подгоричана!
Будућниост је након првог тријумфа у елитном такмичењу и рекорда по броју убачених тројки, брзо доживела нови ударац у осмом колу, резултатом 85:69.

Екипа Александра Џикића је парирала Русима у првој четвртини, али је другу изгубила резултатом 27:13 и од тада није било могуће да се врати.

Алексеј Швед је био најбољи и најефикаснији са 22 поена, по седам скокова и асистенција, одличан је био и Џордан Мики са 17 поена и осам скокова.

У тиму Будућности, Ерл Кларк је имао 19 поена, двоцифрен је био Ален Омић са 10.

Црногорски представник остао је на претпоследњем месту са скором 1-7, док је Химки на 11. позицији са две победе и шест пораза.

Евролигашко посртање Будућности настављено је после једног кола паузе и то новим убедљивим поразом овога пута од Химкија у Москви - 85:69.

Кошаркаши Будућности уписали су нови пораз у Евролиги.

Екипу Александра Џикића на гостовању у Русији у 8. колу је савладао Химки резултатом 85:69 (18:17, 27:13, 20:24, 20:15).

Подгоричанима је то био седми пораз у најквалитетнијем европском такмичењу.

Химки, предвођен Алексејом Шведом, стекао је кључну предност од 15 поена у другој четвртини, и без проблема је одржао до краја меча.

Швед је био најефикаснији у победничкој екипи са 22 поена, уз по седам скокова и асистенција, а одличну партију пружио је и Стефан Марковић.

Бивши репрезентативац Србије је дуел завршио са 12 погодака и пет асистенција, док је Џордан Мики постигао 17 поена, укључујући и необичан кош у другој четвртини главом!

Код Будућности истакао се Ерл Кларк, стрелац 19 поена, док је двоцифрен учинак уз њега имао још само Ален Омић - 10 погодака. Коти Кларк убацио је осам, а имао је и седам скокова, док је Немања Гордић постигао шест поена, уз седам асистенција.

Химкију је то био други тријумф у Евролиги ове сезоне, док Будућност има скор 1-7.

Очигледно је да је прошлонедељна победа над Басконијом била више плод нестварне шутерске серије и преко 20 убачених тројки, што се видело и вечерас када је Подгоричанима затајио генерално комплетан шут. У свим елементима кошаркашке игре Химки је био бољи и посебно разигран на крилима повратника Алексеја Шведа који се прославио против шампиона АБА лиге.

Фантастично је бек руске репрезентације дириговао игром домаћег тима, па је крајњи учинак од 22 убачена поена уз седам скокова и асистенција био одлучујући детаљ на овом мечу. Химки је кључну разлику направио у другој четвртини коју је добио са 27:13 и на одмор отишао са 15 поена предности који су били недостижни за госте.

Све што је Будућност успела у наставку било је да приђе на девет поена заостатка почетком четврте деонице, али је Химки потом вратио предност и стигао до двоцирене разлике. Поред сјајног Шведа блистао је у редовима домаћина и Американац Џордан Мики са 17 поена, док је српски интернационалац Стефан Марковић такође пружио запажену ролу са 12 поена и пет асистенција.

Код Подгоричана су се истакли Ерл Кларк са 19 и центар Ален Омић са 10 поена.

Седми пораз у осам утакмица вратио је Будућност на дно евролигашке табеле, док се Химки после друге победе мало померио ка средини, мада га чека тежак наставак сезоне.

Евролига – осмо коло:

среда:

Химки – Будућност 85:69
18.45 ЦСКА Москва – Жалгирис
20.00 Панатинаикос – Барселона
20.45 Армани Милано – Басконија

уторак:

Анадолу Ефес – Макаби Тел Авив90:77
Фенербахче – Дарушафака 100:79
Бајерн Минхен – Олимпијакос 62:72
Реал Мадрид – Гран Канарија 89:76

Табела: Реал Мадрид 8-0, ЦСКА Москва 7-0, Фенербахче 7-1, Ефес 6-2, Армани 5-2, Барселона 5-2, Панатинаикос 4-3, Олимпијакос 4-4, Жалгирис 3-4, Бајерн 3-5, Басконија 2-5, Гран Канарија 2-6, Химки 2-6, Будућност 1-7, Дарушафака 1-7, Макаби 1-7.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар