EL: Novi evroligaški debakl Podgoričana!

Šved zaledio Budućnost na -16! Himki prejak za šampiona ABA lige. . .  Posle rekorda i prve pobede, novi potop Budućnosti u Evroligi! Košarkaši Budućnosti doživeli su novi ubedljiv poraz u Evroligi, ovoga puta na gostovanju ekipi Himkija.  Sedmi poraz Budućnosti! Podgoričani pali u Rusiji, gde ih je u 8. kolu Evrolige nadigrao Himki

Košarka 21.11.2018 | 20:10
EL: Novi evroligaški debakl Podgoričana!
Budućniost je nakon prvog trijumfa u elitnom takmičenju i rekorda po broju ubačenih trojki, brzo doživela novi udarac u osmom kolu, rezultatom 85:69.

Ekipa Aleksandra Džikića je parirala Rusima u prvoj četvrtini, ali je drugu izgubila rezultatom 27:13 i od tada nije bilo moguće da se vrati.

Aleksej Šved je bio najbolji i najefikasniji sa 22 poena, po sedam skokova i asistencija, odličan je bio i Džordan Miki sa 17 poena i osam skokova.

U timu Budućnosti, Erl Klark je imao 19 poena, dvocifren je bio Alen Omić sa 10.

Crnogorski predstavnik ostao je na pretposlednjem mestu sa skorom 1-7, dok je Himki na 11. poziciji sa dve pobede i šest poraza.

Evroligaško posrtanje Budućnosti nastavljeno je posle jednog kola pauze i to novim ubedljivim porazom ovoga puta od Himkija u Moskvi - 85:69.

Košarkaši Budućnosti upisali su novi poraz u Evroligi.

Ekipu Aleksandra Džikića na gostovanju u Rusiji u 8. kolu je savladao Himki rezultatom 85:69 (18:17, 27:13, 20:24, 20:15).

Podgoričanima je to bio sedmi poraz u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Himki, predvođen Aleksejom Švedom, stekao je ključnu prednost od 15 poena u drugoj četvrtini, i bez problema je održao do kraja meča.

Šved je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, uz po sedam skokova i asistencija, a odličnu partiju pružio je i Stefan Marković.

Bivši reprezentativac Srbije je duel završio sa 12 pogodaka i pet asistencija, dok je Džordan Miki postigao 17 poena, uključujući i neobičan koš u drugoj četvrtini glavom!

Kod Budućnosti istakao se Erl Klark, strelac 19 poena, dok je dvocifren učinak uz njega imao još samo Alen Omić - 10 pogodaka. Koti Klark ubacio je osam, a imao je i sedam skokova, dok je Nemanja Gordić postigao šest poena, uz sedam asistencija.

Himkiju je to bio drugi trijumf u Evroligi ove sezone, dok Budućnost ima skor 1-7.

Očigledno je da je prošlonedeljna pobeda nad Baskonijom bila više plod nestvarne šuterske serije i preko 20 ubačenih trojki, što se videlo i večeras kada je Podgoričanima zatajio generalno kompletan šut. U svim elementima košarkaške igre Himki je bio bolji i posebno razigran na krilima povratnika Alekseja Šveda koji se proslavio protiv šampiona ABA lige.

Fantastično je bek ruske reprezentacije dirigovao igrom domaćeg tima, pa je krajnji učinak od 22 ubačena poena uz sedam skokova i asistencija bio odlučujući detalj na ovom meču. Himki je ključnu razliku napravio u drugoj četvrtini koju je dobio sa 27:13 i na odmor otišao sa 15 poena prednosti koji su bili nedostižni za goste.

Sve što je Budućnost uspela u nastavku bilo je da priđe na devet poena zaostatka početkom četvrte deonice, ali je Himki potom vratio prednost i stigao do dvocirene razlike. Pored sjajnog Šveda blistao je u redovima domaćina i Amerikanac Džordan Miki sa 17 poena, dok je srpski internacionalac Stefan Marković takođe pružio zapaženu rolu sa 12 poena i pet asistencija.

Kod Podgoričana su se istakli Erl Klark sa 19 i centar Alen Omić sa 10 poena.

Sedmi poraz u osam utakmica vratio je Budućnost na dno evroligaške tabele, dok se Himki posle druge pobede malo pomerio ka sredini, mada ga čeka težak nastavak sezone.

Evroliga – osmo kolo:

sreda:

Himki – Budućnost 85:69
18.45 CSKA Moskva – Žalgiris
20.00 Panatinaikos – Barselona
20.45 Armani Milano – Baskonija

utorak:

Anadolu Efes – Makabi Tel Aviv90:77
Fenerbahče – Darušafaka 100:79
Bajern Minhen – Olimpijakos 62:72
Real Madrid – Gran Kanarija 89:76

Tabela: Real Madrid 8-0, CSKA Moskva 7-0, Fenerbahče 7-1, Efes 6-2, Armani 5-2, Barselona 5-2, Panatinaikos 4-3, Olimpijakos 4-4, Žalgiris 3-4, Bajern 3-5, Baskonija 2-5, Gran Kanarija 2-6, Himki 2-6, Budućnost 1-7, Darušafaka 1-7, Makabi 1-7.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar