Звезда преко друголигаша до четвртфинала Купа!

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије победом над екипом ТСЦ из Бачке Тополе – 4:1 (1:0).  Симић расположен, Звезда у четвртфиналу.  Црвено-бели убедљиво савладали ТСЦ из Бачке Тополе, мада су гости имали добру шансу да поведу, али је она прекинута грешком судије.  Играо се Марко Марин, Симић решетао, Сумаила потписао исписницу! Црвено-бели сигурни у осмини финала Купа против ТСК-а – 4:1.

Фудбал 21.11.2018 | 17:15
Звезда преко друголигаша до четвртфинала Купа!
Гости су на стадиону "Рајко Митић" оставили изузетно добар утисак, али нису успели да изненаде фаворизованог ривала који је много квалитетнији.

Најбољи појединац меча био је двоструки стрелац Вељко Симић који је погађао у 39. и 71. минуту, али је пре првог гола српског шампиона ТСЦ драстично оштећен.

Огњан Дамњановић је у 17. минуту пресекао повратну лопту Марка Гобељића и изашао 1 на 1 са голманом, али је помоћни судија подигао заставицу и сигнализирао непостојећи офсајд, па је пропала прилика да тим из Бачке Тополе дође до изненађујућег вођства.

Од тог тренутка екипа Владана Милојевића је кренула много офанзивније, повела преко Симића, а онда предност удвостручила преко Николе Стојиљковића. Ипак, само минут касније Сумаила је аутоголом вратио неизвесност, пре него што је Симић отклонио сумње око победника.

Коначан резултат поставио је млади Дејан Јовељић са беле тачке у последњем минуту сусрета.

"Црвено-бели" су се овим тријумфом придружили нишком Радничком, Партизану, Спартаку, Војводини, Напретку, Младости и Раднику из Судрулице који су већ обезбедили место међу најбољих осам у Купу Србије.

Четвртфинале је 13. марта, полуфинални двомечи су 17. априла и 15. маја, а финале 30. маја у Нишу.

Последњи четвртфиналиста Купа Србије за сезону 2018/19. је Црвена звезда.

У раније одложеној утакмици због учешћа црвено-белих у Лиги шампиона, актуелни првак и водећи тим на табели Суперлиге савладао је друголигаша ТСЦ из Бачке Тополе 4:1 (1:0).

Сјајну партију пружио је двоструки стрелац Вељко Симић (39. и 71. минут), а мрежу гостију погодили су још Никола Стојиљковић у 50. и Дејан Јовељић из пенала у четвртом минуту надокнаде.

Само минут после другог гола Црвене звезде, ТСЦ је успео да смањи заостатак пошто се Рашид Сумаила оклизнуо и постигао аутогол.

Владан Милојевић је - по обичају - значајно "промешао карте" и изоставио већину играча који играју на међународној сцени или дерби мечеве у Суперлиги, као што ће бити предстојеће суботе у Нишу, против другопласираног Радничког (19 часова, пренос на ТВ Арена Спорт).

Међу играчима који су добили шансу да се докажу био је и Бразилац Кафу, који је мотивисано ушао у утакмицу, имао неколико шанси, али није успео да учини и нешто конректно. Најбижи поготку био је у 41. минуту када је лепо нанизао неколико играча гостију, међутим, после и очајно шутирао. У 60. минуту заменио га је Славољуб Срнић.

Уз уобичајено запаженог Марка Марина, одличну партију приказао је Вељко Симић. Поред два гола пропустио је и неколико прилика, баш као и Никола Стојиљковић, који је такође могао додатно да увеђа голгетерски салдо.

Иако је Црвена звезда од почетка имала иницијативу и укупно гледано апсолутно заслужила победу, треба истаћи да су гости из Бачке Тополе значајно оштећени у 17. минуту, када је Огњан Дамњановић изашао сам пред голмана Поповића, после грешке Гобељића, али су арбитри прекинули акцију. Вероватно мислећи да се ради о офсајду...

Црвено-бели су се овом победом придружили Радничком, Партизану, Спартаку, Младости, Раднику, Војводини и Напретку. Дакле, у четвртфиналу Купа Србије ове сезоне играће само суперлигаши.

Црвена звезда ће у пролећној сезони играти на два фронта, за онај трећи тек треба да се „побије“ у сударима са Наполијем и ПСЖ-ом. До четвртинала Купа Србије тим Владана Милојевића се пласирао победом над прволигашом из Бачке Тополе, ТСК- ом – 4:1. Малоборјне навијаче црвено-белих на највећем српском стадиону грејали су у добром делу меча пасови и лидерске способности Марка Марина. У промешаном саставу српског шампиона бивши репрезентативац Немачке наметнуо се као апсолутни лидер и креатор свих ваљаних акција. Истина, решетао је Симић на различите начине (два гола), погодио је и Стојиљковић, али је утицај Марка Марина био сувише јак.

Далеко од тога да је тим Владана Милојевића данас блистао. ТСК је пружио више не го солидан отпор, имао на голу врло доброг Јоргића... И можда би гости направили прворазредну сензацију да их у 15 минуту није други помоћник дебело оштетио прекидом акције која је слутила на вођство.

Ако ружичасти гран при иде у руке Марка Марина, онда црни припада Рашиду Сумаили. Штопер из Гане је истањио и онако танак кредит, пошто је аутоголом вратио госте у игру. Можда и сам себи потписао исписницу, пошто у Звезди игра као позајмљени фудбалер Ал Кације. Вратио је Милојевић у поставу Бразилца Кафу. Имао је некадашњи првотимац Лудогореца одличне тренутке и можда наговестио да би у скоријој будућности могао да буде од користи.

Није могао Владан Милојевић да рачуна на рековалесценте попут Стојковића, Боаћија, Павкова, затим репрезентивце Дегенека, Бена, и Родића. Међутим, Звезин стратег није желео да се одрекне креативних способности Марка Марина. Испотавило се да је то био одличан потез.

Играч тако нагомиланог искуства био је мотивисан као да је у питању меч Лиге шампиона. Све што су црвено-бели урадили у првом полувремену било је ауторско дело Марка Марина. Тако је бивши репрезентативац Немачке лоб пасом у 20. минуту избацио комплетну одбрану ТСК-а и омогућио зицер позицију Вељку Симићу. Одлично је реаговао Јоргић.

Расположен је био голман прволигаша из Бачке Тополе. Осујетио је покушај Стојиљковића након још једног одличног паса Марка Марина. Међутим, ништа није могаоу 39. минуту. И опет је Марко Марин све искреирао. Гледао је у једну страну, а послужио паралелом Симића који је са 16 метара оставио без могућности Јоргића да интервенише.

Звезда је доминирала у првом полувремену, имала брдо шанси, али можда би утакмица добила другачији ток да у 15. минуту нисмо видели катастрофалну реакцију другог помоћног судије Слободана Павловића.Очајну повратну лопту одиграо је Гобељић ка голману Поповићу, био је то поклон за Дамјановића који је имао зицер ситуацију. Међутим, помоћник је подигао заставицу и дебело оштетио госте. Несхватљиво.

Када је Стојиљковић на асистенцију Симића погодио за 2:0, чинило се да се свака неизвесност изгубила. Није била тако.

Једна од контра ТСК-а завршена је лоптом ка Дамјановићу. Спор је био Рашид Сумаила, затим је неспретно реаговао и погодио сопствену мрежу уклизавањем.

Стегла се нога играчима Звезде. Симић је промашио две шансе, али је у трећој спретно погодио главом. Коначан резултат поставио је Јовељић са пенала у 90. минуту. Претходно је млади нападач натерао Варгу да га фаулира. Била је то исправна одлука главног арбитра за наставак низа младог нападача. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТСК 4:1 (1:0)

/Симић 39, 31, Стојиљковић 49, Јовељић 90 пен - Сумаила 51/

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 1500

Судија: Лазар Трипковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Поповић – Гобељић, Бабић, Сумаила, Хајдин – Јовичић, Крстичић – Кафу (од 60. Срнић), Марин (од 84. Милијаш), Симић – Стојиљковић  (од 76. Јовељић).

ТСК (4-2-3-1): Јоргић – Бечелић, Скопљак, Лалић, Варга – Плавшић, Финковић – Денковић (од 66. Милићевић), Милисављевић (од 75. Силађи), Бастајић – Дамјановић.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар