Zvezda preko drugoligaša do četvrtfinala Kupa!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad ekipom TSC iz Bačke Topole – 4:1 (1:0).  Simić raspoložen, Zvezda u četvrtfinalu.  Crveno-beli ubedljivo savladali TSC iz Bačke Topole, mada su gosti imali dobru šansu da povedu, ali je ona prekinuta greškom sudije.  Igrao se Marko Marin, Simić rešetao, Sumaila potpisao ispisnicu! Crveno-beli sigurni u osmini finala Kupa protiv TSK-a – 4:1.

Fudbal 21.11.2018 | 17:15
Zvezda preko drugoligaša do četvrtfinala Kupa!
Gosti su na stadionu "Rajko Mitić" ostavili izuzetno dobar utisak, ali nisu uspeli da iznenade favorizovanog rivala koji je mnogo kvalitetniji.

Najbolji pojedinac meča bio je dvostruki strelac Veljko Simić koji je pogađao u 39. i 71. minutu, ali je pre prvog gola srpskog šampiona TSC drastično oštećen.

Ognjan Damnjanović je u 17. minutu presekao povratnu loptu Marka Gobeljića i izašao 1 na 1 sa golmanom, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao nepostojeći ofsajd, pa je propala prilika da tim iz Bačke Topole dođe do iznenađujućeg vođstva.

Od tog trenutka ekipa Vladana Milojevića je krenula mnogo ofanzivnije, povela preko Simića, a onda prednost udvostručila preko Nikole Stojiljkovića. Ipak, samo minut kasnije Sumaila je autogolom vratio neizvesnost, pre nego što je Simić otklonio sumnje oko pobednika.

Konačan rezultat postavio je mladi Dejan Joveljić sa bele tačke u poslednjem minutu susreta.

"Crveno-beli" su se ovim trijumfom pridružili niškom Radničkom, Partizanu, Spartaku, Vojvodini, Napretku, Mladosti i Radniku iz Sudrulice koji su već obezbedili mesto među najboljih osam u Kupu Srbije.

Četvrtfinale je 13. marta, polufinalni dvomeči su 17. aprila i 15. maja, a finale 30. maja u Nišu.

Poslednji četvrtfinalista Kupa Srbije za sezonu 2018/19. je Crvena zvezda.

U ranije odloženoj utakmici zbog učešća crveno-belih u Ligi šampiona, aktuelni prvak i vodeći tim na tabeli Superlige savladao je drugoligaša TSC iz Bačke Topole 4:1 (1:0).

Sjajnu partiju pružio je dvostruki strelac Veljko Simić (39. i 71. minut), a mrežu gostiju pogodili su još Nikola Stojiljković u 50. i Dejan Joveljić iz penala u četvrtom minutu nadoknade.

Samo minut posle drugog gola Crvene zvezde, TSC je uspeo da smanji zaostatak pošto se Rašid Sumaila okliznuo i postigao autogol.

Vladan Milojević je - po običaju - značajno "promešao karte" i izostavio većinu igrača koji igraju na međunarodnoj sceni ili derbi mečeve u Superligi, kao što će biti predstojeće subote u Nišu, protiv drugoplasiranog Radničkog (19 časova, prenos na TV Arena Sport).

Među igračima koji su dobili šansu da se dokažu bio je i Brazilac Kafu, koji je motivisano ušao u utakmicu, imao nekoliko šansi, ali nije uspeo da učini i nešto konrektno. Najbiži pogotku bio je u 41. minutu kada je lepo nanizao nekoliko igrača gostiju, međutim, posle i očajno šutirao. U 60. minutu zamenio ga je Slavoljub Srnić.

Uz uobičajeno zapaženog Marka Marina, odličnu partiju prikazao je Veljko Simić. Pored dva gola propustio je i nekoliko prilika, baš kao i Nikola Stojiljković, koji je takođe mogao dodatno da uveđa golgeterski saldo.

Iako je Crvena zvezda od početka imala inicijativu i ukupno gledano apsolutno zaslužila pobedu, treba istaći da su gosti iz Bačke Topole značajno oštećeni u 17. minutu, kada je Ognjan Damnjanović izašao sam pred golmana Popovića, posle greške Gobeljića, ali su arbitri prekinuli akciju. Verovatno misleći da se radi o ofsajdu...

Crveno-beli su se ovom pobedom pridružili Radničkom, Partizanu, Spartaku, Mladosti, Radniku, Vojvodini i Napretku. Dakle, u četvrtfinalu Kupa Srbije ove sezone igraće samo superligaši.

Crvena zvezda će u prolećnoj sezoni igrati na dva fronta, za onaj treći tek treba da se „pobije“ u sudarima sa Napolijem i PSŽ-om. Do četvrtinala Kupa Srbije tim Vladana Milojevića se plasirao pobedom nad prvoligašom iz Bačke Topole, TSK- om – 4:1. Maloborjne navijače crveno-belih na najvećem srpskom stadionu grejali su u dobrom delu meča pasovi i liderske sposobnosti Marka Marina. U promešanom sastavu srpskog šampiona bivši reprezentativac Nemačke nametnuo se kao apsolutni lider i kreator svih valjanih akcija. Istina, rešetao je Simić na različite načine (dva gola), pogodio je i Stojiljković, ali je uticaj Marka Marina bio suviše jak.

Daleko od toga da je tim Vladana Milojevića danas blistao. TSK je pružio više ne go solidan otpor, imao na golu vrlo dobrog Jorgića... I možda bi gosti napravili prvorazrednu senzaciju da ih u 15 minutu nije drugi pomoćnik debelo oštetio prekidom akcije koja je slutila na vođstvo.

Ako ružičasti gran pri ide u ruke Marka Marina, onda crni pripada Rašidu Sumaili. Štoper iz Gane je istanjio i onako tanak kredit, pošto je autogolom vratio goste u igru. Možda i sam sebi potpisao ispisnicu, pošto u Zvezdi igra kao pozajmljeni fudbaler Al Kacije. Vratio je Milojević u postavu Brazilca Kafu. Imao je nekadašnji prvotimac Ludogoreca odlične trenutke i možda nagovestio da bi u skorijoj budućnosti mogao da bude od koristi.

Nije mogao Vladan Milojević da računa na rekovalescente poput Stojkovića, Boaćija, Pavkova, zatim reprezentivce Degeneka, Bena, i Rodića. Međutim, Zvezin strateg nije želeo da se odrekne kreativnih sposobnosti Marka Marina. Ispotavilo se da je to bio odličan potez.

Igrač tako nagomilanog iskustva bio je motivisan kao da je u pitanju meč Lige šampiona. Sve što su crveno-beli uradili u prvom poluvremenu bilo je autorsko delo Marka Marina. Tako je bivši reprezentativac Nemačke lob pasom u 20. minutu izbacio kompletnu odbranu TSK-a i omogućio zicer poziciju Veljku Simiću. Odlično je reagovao Jorgić.

Raspoložen je bio golman prvoligaša iz Bačke Topole. Osujetio je pokušaj Stojiljkovića nakon još jednog odličnog pasa Marka Marina. Međutim, ništa nije mogaou 39. minutu. I opet je Marko Marin sve iskreirao. Gledao je u jednu stranu, a poslužio paralelom Simića koji je sa 16 metara ostavio bez mogućnosti Jorgića da interveniše.

Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, imala brdo šansi, ali možda bi utakmica dobila drugačiji tok da u 15. minutu nismo videli katastrofalnu reakciju drugog pomoćnog sudije Slobodana Pavlovića.Očajnu povratnu loptu odigrao je Gobeljić ka golmanu Popoviću, bio je to poklon za Damjanovića koji je imao zicer situaciju. Međutim, pomoćnik je podigao zastavicu i debelo oštetio goste. Neshvatljivo.

Kada je Stojiljković na asistenciju Simića pogodio za 2:0, činilo se da se svaka neizvesnost izgubila. Nije bila tako.

Jedna od kontra TSK-a završena je loptom ka Damjanoviću. Spor je bio Rašid Sumaila, zatim je nespretno reagovao i pogodio sopstvenu mrežu uklizavanjem.

Stegla se noga igračima Zvezde. Simić je promašio dve šanse, ali je u trećoj spretno pogodio glavom. Konačan rezultat postavio je Joveljić sa penala u 90. minutu. Prethodno je mladi napadač naterao Vargu da ga faulira. Bila je to ispravna odluka glavnog arbitra za nastavak niza mladog napadača. 

CRVENA ZVEZDA – TSK 4:1 (1:0)

/Simić 39, 31, Stojiljković 49, Joveljić 90 pen - Sumaila 51/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 1500

Sudija: Lazar Tripković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin – Jovičić, Krstičić – Kafu (od 60. Srnić), Marin (od 84. Milijaš), Simić – Stojiljković  (od 76. Joveljić).

TSK (4-2-3-1): Jorgić – Bečelić, Skopljak, Lalić, Varga – Plavšić, Finković – Denković (od 66. Milićević), Milisavljević (od 75. Silađi), Bastajić – Damjanović.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar