ЕП - млади: Србија у трећем шеширу, група смрти јој не гине!

Биће ово један од најјачих турнира У21 у историји. . . !

Фудбал 21.11.2018 | 17:00
ЕП - млади: Србија у трећем шеширу, група смрти јој не гине!
После синоћних реванш утакмица баража добили смо комплетну листу учесника Европског шампионата за младе у Италији и Сан Марину догодине. Аустријанци, екипа која се такмичила у нашој групи, дуплом победом од 1:0 избацила је Грчку, док су Пољаци приредили велико изненађење и после пораза код куће (0:1) успели да избаце једну од најбољих младих европских репрезентација - Португалију, славивши у Шавезу са 3:1.   

Дакле, комплетан списак учесника ЕП изгледа овако: домаћин Италија, бранилац трофеја Немачка, затимШпанија, Енглеска, Француска, Белгија, Хрватска, Србија, Румунија, Данска, Аустрија, Пољска.

УЕФА је јутрос обелоданила и саставе шешира уоћи жреба који ће бити одржан у петак у Болоњи од 18.00. Према очекивањима, Србија је сврстана у трећи.

Италијани су као домаћини практично ван жреба. Они ће сигурно заузети позицију један у групи А. У првом шеширу су Немци и Енглези (две најбоље селекције на УЕФА ранг листи младих репрезентација), а у трећем Шпанија, Данска и Француска (трећа, четврта и пета екипа са поменуте Уефине ранг листе). Сви остали тимови сврстани су у трећи шешир, због чега ће жреб бити помало специфичан. 

Процедура је следећа. Пошто је Италији већ идређена и група и позиција (А1) прво ће бити одређено у којим ће групама бити носиоци Немачка и Енглеска. Једни ће предводуту групу Б, а други групу Ц. После тога прелази се на трећи шешир. Први извучени тим иде у групу А, други у групу Б, трећи у групу Ц. Па тако још једном, пошто у трећем шеширу имамо шест селекција. У међувремену биће им одређене позиције у групама - А3, Б4, Ц4, А4 и тако даље.  

Ово суштински значи да не постији ниједан тим од ових 12 на завршном тутниру са којим Орлићи не могу да се састану. Једно је само сигурно - из трећег шешира можемо да извучемо само једну екипу. Јасно је свима да би најбоље било избећи Белгијанце и Хрвате. Мада су и Пољаци показали снагу, а Румуни тврде да имају најбољу генерацију у последњих 30 година. С Аустријанцима смо се већ сретали, можда би чак они били и најбоља варијната из трећег шешира... 

Било како било, чини се да нам група смрти не гине. 

Тек на крају долазимо до шешира број два и три последња тима. Прва извучена слеекција иде у група А, друга у Б, трећа у Ц. Подсећамо, ради се о Шпанији, Данској и Француској. За нас би свакако најмање "зло" представљали Данци.

ЕУРО за младе у Италији и Сан Марину на програму је од 16. до 30. јуна наредне године и игра се по истом формату као и претходни у Пољској. Победници група обезбедиће пласман у полуфинале и придружиће им се најбољи другопласирани. Овај турнир посебно је важан и због тога што је квалификациони за Олимпијске игре 2020. године у Јапану. Четири тима која се домогну завршнице турнира овериће визе за ОИ.  

Позиција 1 у групи А - Италија (домаћин)
Шешир 1: Немачка (бранилац трофеја), Енглеска
Шешир 2: Шпанија, Данска, Француска
Шешир 3: Србија, Хрватска, Белгија, Аустрија, Пољска, Румунија

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар