EP - mladi: Srbija u trećem šeširu, grupa smrti joj ne gine!

Biće ovo jedan od najjačih turnira U21 u istoriji. . . !

Fudbal 21.11.2018 | 17:00
EP - mladi: Srbija u trećem šeširu, grupa smrti joj ne gine!
Posle sinoćnih revanš utakmica baraža dobili smo kompletnu listu učesnika Evropskog šampionata za mlade u Italiji i San Marinu dogodine. Austrijanci, ekipa koja se takmičila u našoj grupi, duplom pobedom od 1:0 izbacila je Grčku, dok su Poljaci priredili veliko iznenađenje i posle poraza kod kuće (0:1) uspeli da izbace jednu od najboljih mladih evropskih reprezentacija - Portugaliju, slavivši u Šavezu sa 3:1.   

Dakle, kompletan spisak učesnika EP izgleda ovako: domaćin Italija, branilac trofeja Nemačka, zatimŠpanija, Engleska, Francuska, Belgija, Hrvatska, Srbija, Rumunija, Danska, Austrija, Poljska.

UEFA je jutros obelodanila i sastave šešira uoći žreba koji će biti održan u petak u Bolonji od 18.00. Prema očekivanjima, Srbija je svrstana u treći.

Italijani su kao domaćini praktično van žreba. Oni će sigurno zauzeti poziciju jedan u grupi A. U prvom šeširu su Nemci i Englezi (dve najbolje selekcije na UEFA rang listi mladih reprezentacija), a u trećem Španija, Danska i Francuska (treća, četvrta i peta ekipa sa pomenute Uefine rang liste). Svi ostali timovi svrstani su u treći šešir, zbog čega će žreb biti pomalo specifičan. 

Procedura je sledeća. Pošto je Italiji već idređena i grupa i pozicija (A1) prvo će biti određeno u kojim će grupama biti nosioci Nemačka i Engleska. Jedni će predvodutu grupu B, a drugi grupu C. Posle toga prelazi se na treći šešir. Prvi izvučeni tim ide u grupu A, drugi u grupu B, treći u grupu C. Pa tako još jednom, pošto u trećem šeširu imamo šest selekcija. U međuvremenu biće im određene pozicije u grupama - A3, B4, C4, A4 i tako dalje.  

Ovo suštinski znači da ne postiji nijedan tim od ovih 12 na završnom tutniru sa kojim Orlići ne mogu da se sastanu. Jedno je samo sigurno - iz trećeg šešira možemo da izvučemo samo jednu ekipu. Jasno je svima da bi najbolje bilo izbeći Belgijance i Hrvate. Mada su i Poljaci pokazali snagu, a Rumuni tvrde da imaju najbolju generaciju u poslednjih 30 godina. S Austrijancima smo se već sretali, možda bi čak oni bili i najbolja varijnata iz trećeg šešira... 

Bilo kako bilo, čini se da nam grupa smrti ne gine. 

Tek na kraju dolazimo do šešira broj dva i tri poslednja tima. Prva izvučena sleekcija ide u grupa A, druga u B, treća u C. Podsećamo, radi se o Španiji, Danskoj i Francuskoj. Za nas bi svakako najmanje "zlo" predstavljali Danci.

EURO za mlade u Italiji i San Marinu na programu je od 16. do 30. juna naredne godine i igra se po istom formatu kao i prethodni u Poljskoj. Pobednici grupa obezbediće plasman u polufinale i pridružiće im se najbolji drugoplasirani. Ovaj turnir posebno je važan i zbog toga što je kvalifikacioni za Olimpijske igre 2020. godine u Japanu. Četiri tima koja se domognu završnice turnira overiće vize za OI.  

Pozicija 1 u grupi A - Italija (domaćin)
Šešir 1: Nemačka (branilac trofeja), Engleska
Šešir 2: Španija, Danska, Francuska
Šešir 3: Srbija, Hrvatska, Belgija, Austrija, Poljska, Rumunija

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar