Бројке које кажу: Дајте му одмах Златну лопту!

Најбољи стрелац Лиге нација. Сада уз раме са Драганом Џајићем. . . !

Фудбал 23.11.2018 | 23:45
Бројке које кажу: Дајте му одмах Златну лопту!
Најавили смо вам већ неке од ових могућности на дан утакмице са Литванијом. И у том 58. минуту могли смо само све да штиклирамо. Александар Митровић је головима у 2018. без сваке сумње заслужио да му ФСС тамо негде пред Нову годину уручи Златну лопту за најбољег играча Србије. Јер просто је невероватно шта је све Митрогол ове сезоне урадио у дресу са државним грбом.

Да не дужимо превише, само фактографски.

* Ове сезоне је на 13 утакмица за Србију постигао величанствених 12 голова! Нико други није био ни близу у 21. веку. Поређења ради, Саво Милошевић је 2000. постигао пет голова, колико и Матеја Кежман 2005. Никола Жигић је 2006. и 2010. ишао до четири поготка, али не преко.

* Сустигао је Драгана Џајића на коти од 23 гола у репрезентативном дресу. Следећи на листи је са 25 голова Златко Вујовић и место у ТОП 10 најбољих стрелаца. Ни водећи Стјепан Бобек са 38 голова није недостижан с обзиром да су Митровићу тек 24 године. Овим темпом урадиће то већ до Еура 2020. 

* Са девет голова код куће претекао Николу Жигића и постао најбољи стрелац на домаћим утакмицама откако Србија од 2006. године игра као самостална земља.

* Са шест голова изборио се за звање најбољег стрелца премијерног издања Лиге нација оставивши иза себеХариса Сеферовића (Швајцарска), Џејмса Фореста (Шкотска), Јуру Мовсисјана (Јерменија) и Станислава Драгуна (Белорусија)

* Постигао први репрезентативни хет-трик у каријери, на пријатељској утакмици против Боливије у Грацу.

* Против Швајцарске у Калињинграду постигао и свој први репрезентативни гол на великим такмичењима. Штета што му нису свирали и онај чист пенал.

Никакве дилеме дакле. Најбољи играч Србије у 2018. години!

СВИ ГОЛОВИ АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА У 2018. ГОДИНИ:
у дресу Србије

Нигерија – СРБИЈА 0:2 (x2)
Пријатељска, Лондон

СРБИЈА – Боливија 5:1 (x3)
Пријатељска, Грац

Србија – ШВАЈЦАРСКА 1:2 (x1)
Светско првенство, Калињинград

Србија – Румунија 2:2 (x2)
Лига нација, Београд

Црна Гора - СРБИЈА 0:2 (x2)
Лига нација, Погдорица

СРБИЈА – Црна Гора 2:1 (x1)
Лига нација, Београд

СРБИЈА – Литванија 4:1 (x1)
Лига нација, Београд

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар