Brojke koje kažu: Dajte mu odmah Zlatnu loptu!

Najbolji strelac Lige nacija. Sada uz rame sa Draganom Džajićem. . . !

Fudbal 23.11.2018 | 23:45
Brojke koje kažu: Dajte mu odmah Zlatnu loptu!
Najavili smo vam već neke od ovih mogućnosti na dan utakmice sa Litvanijom. I u tom 58. minutu mogli smo samo sve da štikliramo. Aleksandar Mitrović je golovima u 2018. bez svake sumnje zaslužio da mu FSS tamo negde pred Novu godinu uruči Zlatnu loptu za najboljeg igrača Srbije. Jer prosto je neverovatno šta je sve Mitrogol ove sezone uradio u dresu sa državnim grbom.

Da ne dužimo previše, samo faktografski.

* Ove sezone je na 13 utakmica za Srbiju postigao veličanstvenih 12 golova! Niko drugi nije bio ni blizu u 21. veku. Poređenja radi, Savo Milošević je 2000. postigao pet golova, koliko i Mateja Kežman 2005. Nikola Žigić je 2006. i 2010. išao do četiri pogotka, ali ne preko.

* Sustigao je Dragana Džajića na koti od 23 gola u reprezentativnom dresu. Sledeći na listi je sa 25 golova Zlatko Vujović i mesto u TOP 10 najboljih strelaca. Ni vodeći Stjepan Bobek sa 38 golova nije nedostižan s obzirom da su Mitroviću tek 24 godine. Ovim tempom uradiće to već do Eura 2020. 

* Sa devet golova kod kuće pretekao Nikolu Žigića i postao najbolji strelac na domaćim utakmicama otkako Srbija od 2006. godine igra kao samostalna zemlja.

* Sa šest golova izborio se za zvanje najboljeg strelca premijernog izdanja Lige nacija ostavivši iza sebeHarisa Seferovića (Švajcarska), Džejmsa Foresta (Škotska), Juru Movsisjana (Jermenija) i Stanislava Draguna (Belorusija)

* Postigao prvi reprezentativni het-trik u karijeri, na prijateljskoj utakmici protiv Bolivije u Gracu.

* Protiv Švajcarske u Kalinjingradu postigao i svoj prvi reprezentativni gol na velikim takmičenjima. Šteta što mu nisu svirali i onaj čist penal.

Nikakve dileme dakle. Najbolji igrač Srbije u 2018. godini!

SVI GOLOVI ALEKSANDRA MITROVIĆA U 2018. GODINI:
u dresu Srbije

Nigerija – SRBIJA 0:2 (x2)
Prijateljska, London

SRBIJA – Bolivija 5:1 (x3)
Prijateljska, Grac

Srbija – ŠVAJCARSKA 1:2 (x1)
Svetsko prvenstvo, Kalinjingrad

Srbija – Rumunija 2:2 (x2)
Liga nacija, Beograd

Crna Gora - SRBIJA 0:2 (x2)
Liga nacija, Pogdorica

SRBIJA – Crna Gora 2:1 (x1)
Liga nacija, Beograd

SRBIJA – Litvanija 4:1 (x1)
Liga nacija, Beograd

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar