Да ли је Партизан спреман да добије важну утакмицу?!

"Против Валенсије ће енергија да буде јако важна, али и глава", рекао је тренер црно-белих Андреа Тринкијери.

Кошарка 21.11.2018 | 16:45
Да ли је Партизан спреман да добије важну утакмицу?!
После кише обично дође сунце. Партизан је везао два незгодна пораза на тешким гостовањима Зениту и Будућности, али се сада вратио у халу Пионир где ће дочекати Валенсију у, сада је то извесно, утакмици која ће одредити и судбину евентуалног пласмана црно-белих у Топ 16 фазу Еврокупа.

Али, први страни тренер у историји клуба из Хумске, Андреа Тринкијери поприлично је миран и оптимистичан, иако свестан свих глупости које је екипа правила и у победама и у поразима у претходном периоду. Италијан просто шири неку врсту умереног, али заразног оптимизма и уочи дуела са Валенсијом заиста делује као човек са визијом који гледа мало ширу слику.

"Очекивања су да будемо мало бољи. Имали смо две добре утакмице, али без добрих резултата. Шта то значи? Да екипа иде у правом смеру, али да нешто фали. Не можемо то нешто да нађемо сами, али то је циљ. Мислим да смо сваки дан мало бољи, али кад дође утакмица, као да нас та жеља да покажемо напредак мало 'зезне'. Да није било пет, шест глупих грешака, добили би утакмицу у Подгорици", рекао је Италијан уочи дуела са Валенсијом.

У првој утакмици два клуба, Партизан, тада још под вођством Ненада Чанка, пружио солидан отпор у Валенсији, чак увео меч и у неизвесну завршницу, али пресудило је искуство домаћина који је славио са 79:71.

Али, та разлика из прве утакмице у ово тренутку је потпуно небитна за Партизан који се бори за четврто место, а евентуална победа би га, два кола пре краја прве фазе довела у добру ситуацију са реалним шансама за пласман у Топ 16 фазу. Са друге стране, пораз би практично црно-белима затворио та врата.

"Валенсија баш није најбољи кандидат да нам врати сунце после овог катастрофално кишовитог времена, али, играмо код куће, то је за нас јако важно због подршке навијача која је увек ту и кад резултати нису онакви какве желимо. Али, схватио сам зашто имамо ту подршку - екипа на терену, упркос грешкама, даје све од себе. То је прва ствар коју сам питао када сам дошао. Енергија мора увек да буде максимална. Против Валенсије ће енергија да буде јако важна, али и глава".

Истовремено, шпанска екипа ће имати додатни мотив, јер би јој евентуална победа и теоретски осигурала пласман у Топ 16 фазу.

"Играмо против екипе која је јако паметна и икусна и казњава свако глупо решење. Шутерски тим, гледам статистику, имају пет шест играча са шутем за три преко 45 посто. Боли ме глава. Ако ћемо да пробамо да одиграмо тактички, нећемо имати ниједну шансу. То мора да буде таква енергија, снага, концентрација 40 минута. То је једини начин, нема другог".

У разговору са новинарима уочи утакмице са шпанским клубом Тринкијери је признао да први пут у тренерској каријери није толико љут због пораза.

"Најгора сам особа на свету када моја екипа губи. Али, можда први пут у животу, гледам то из другог угла. Моја екипа још није спремна да добије тешке утакмице, али уопште ме не брине да ли ћемо везати једну две три утакмице. У овом тренутку и Будућност је боља, игра евролигу, има 15 пута већи буџет. Али, не смета ми то. Желим да добијемо неке утакмице, да се екипи подигне самопоуздање. Ако ова екипа схвати шта може, онда ће заиста да буде занимљиво."

Када је у питању здравствена ситуација у тиму, Џок Лендејл је ровит, као и Раде Загорац који ће опет носити заштитну маску због оперисаног носа.

"Радету није лако, талентован је играч и са маском не види добро, требаће нам и он и Лендејл. Видећемо кад почне утакмица да ли ће и колико бити спремни", закључио је Тринкијери.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар