Кек нови селектор Словеније!

Матјаж Кек се враћа на клупу Словеније, пишу тамошњи медији.  Словенци експесно нашли селектора – човека који је био Звездина жеља! Договор треба да буде озваничен наредне седмице.

Фудбал 22.11.2018 | 08:15
Кек нови селектор Словеније!
Словеначки портал "Екипа" наводи да је бивши тренер Ријеке Матјаж  Кек договорио преузимање репрезентације Словеније, гдје ће бити представљен наредне седмице.

Словенија је у тешкој позицији након лошег наступа у Лиги нација и испадања у најслабије рангирану Лигу Д, па ће Кек имати веома тежак задатак да Словенце одведе кроз квалификације одведе на Европско првенство 2020. године.

Кек је у прошлости већ водио словеначку репрезентацију и то у периоду од 2007. до 2011. године, када је са овом селекцијом учествовао на Свјетском првенству у Јужноафричкој Републици.

Он је посљедњих пет и по година провео у Ријеци, с којом је постао шампион Хрватске и биљежио одличне резултате у Лиги Европе.

Кроз тежак период пролази словеначка репрезентација. Словенци су после катастофалних издања испали из Ц дивизије Лиге Нација, последњи тријумф остварили су још 2. Јуна у пријатељском мечу против Црне Горе.

Цех је платио досадашњи селектор Томо Кавчић, а после завршетка циклуса Лиге Нација, ФС Словеније је експрено нашао новог кормилара. Реч је о једном од најбољих тренера те земље, Матијажу Кеку.

Портал Екипа објавио је вест да ће Кек вратити на клупу Словеније, да су сви детаљи уговора прецизирани, односно да ће званично бити представљен наредне седмице.

Искусни Словенац је довођењен у везу са Црвеном звездом лета 2017. године. Ипак, поверење је добиоВладан Милојевић.

Кек је у том тренутку водио Ријеку, али је пре месец дана напустио редове хрватског клуба.

Он је водио Словенију од 2007. до 2011. Године. Са том репрезентацијом се пласирао на Мундијал у Јужну Африку.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар