Kek novi selektor Slovenije!

Matjaž Kek se vraća na klupu Slovenije, pišu tamošnji mediji.  Slovenci ekspesno našli selektora – čoveka koji je bio Zvezdina želja! Dogovor treba da bude ozvaničen naredne sedmice.

Fudbal 22.11.2018 | 08:15
Kek novi selektor Slovenije!
Slovenački portal "Ekipa" navodi da je bivši trener Rijeke Matjaž  Kek dogovorio preuzimanje reprezentacije Slovenije, gdje će biti predstavljen naredne sedmice.

Slovenija je u teškoj poziciji nakon lošeg nastupa u Ligi nacija i ispadanja u najslabije rangiranu Ligu D, pa će Kek imati veoma težak zadatak da Slovence odvede kroz kvalifikacije odvede na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kek je u prošlosti već vodio slovenačku reprezentaciju i to u periodu od 2007. do 2011. godine, kada je sa ovom selekcijom učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

On je posljednjih pet i po godina proveo u Rijeci, s kojom je postao šampion Hrvatske i bilježio odlične rezultate u Ligi Evrope.

Kroz težak period prolazi slovenačka reprezentacija. Slovenci su posle katastofalnih izdanja ispali iz C divizije Lige Nacija, poslednji trijumf ostvarili su još 2. Juna u prijateljskom meču protiv Crne Gore.

Ceh je platio dosadašnji selektor Tomo Kavčić, a posle završetka ciklusa Lige Nacija, FS Slovenije je ekspreno našao novog kormilara. Reč je o jednom od najboljih trenera te zemlje, Matijažu Keku.

Portal Ekipa objavio je vest da će Kek vratiti na klupu Slovenije, da su svi detalji ugovora precizirani, odnosno da će zvanično biti predstavljen naredne sedmice.

Iskusni Slovenac je dovođenjen u vezu sa Crvenom zvezdom leta 2017. godine. Ipak, poverenje je dobioVladan Milojević.

Kek je u tom trenutku vodio Rijeku, ali je pre mesec dana napustio redove hrvatskog kluba.

On je vodio Sloveniju od 2007. do 2011. Godine. Sa tom reprezentacijom se plasirao na Mundijal u Južnu Afriku.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar