Бурусис предводи Грчку против Њемачке и Србије!

Селектор кошаркаша Грчке Танасис Скуртопулос објавио је списак играча за утакмице против Немачке и Србије у квалификацијама за Мундобаскет.

Кошарка 26.11.2018 | 12:45
Бурусис предводи Грчку против Њемачке и Србије!
Грци, који су раније осигурали пласман на планетарни шампионат у Кини наредне године, као и селектор Србије Александар Ђордјевић не могу да рачунају на играче из НБА и Евролиге.

Састав Грчке предводи искусни 35-годишњи центар Јанис Бурусис, а остали кошаркаши су из домаће лиге.

На списку су: Јанис Атинау (ПАОК), Панајотис Василопулос (Перистери), Харис Јанопулос (АЕК), Никос Гикас (Прометеј), Антонис Конијарис (ПАОК), Јанулис Ларенцакис (АЕК), Михалис Лунцис (Лаврио), Димитрис Мавроеидис (Колос), Василис Муратос (Перистери), Јанис Бурусис (Жедјанг Лајонс), Лефтерис Бохоридис (Арис), Христорс Салустрос (Прометеј), Михалис Цаирелис (Прометеј) и Линос Хрисикопулос (ПАОК).

Грчка дочекује Немачку у Патри 30. новембра, када Србије гостује Израелу у Тел Авиву, а онда се четири дана касније две селекције састају у Београду.

У новоформираној Л групи Немачка и Грчка су на деоби првог места са по 16 бодова, Србија има три мање, Грузија и Израел по 11, а Естонија 10.

На Светско првенство у Кини следеће године пласираће се три најбоље репрезентације.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар