Burusis predvodi Grčku protiv Njemačke i Srbije!

Selektor košarkaša Grčke Tanasis Skurtopulos objavio je spisak igrača za utakmice protiv Nemačke i Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket.

Košarka 26.11.2018 | 12:45
Burusis predvodi Grčku protiv Njemačke i Srbije!
Grci, koji su ranije osigurali plasman na planetarni šampionat u Kini naredne godine, kao i selektor Srbije Aleksandar Đordjević ne mogu da računaju na igrače iz NBA i Evrolige.

Sastav Grčke predvodi iskusni 35-godišnji centar Janis Burusis, a ostali košarkaši su iz domaće lige.

Na spisku su: Janis Atinau (PAOK), Panajotis Vasilopulos (Peristeri), Haris Janopulos (AEK), Nikos Gikas (Prometej), Antonis Konijaris (PAOK), Janulis Larencakis (AEK), Mihalis Luncis (Lavrio), Dimitris Mavroeidis (Kolos), Vasilis Muratos (Peristeri), Janis Burusis (Žedjang Lajons), Lefteris Bohoridis (Aris), Hristors Salustros (Prometej), Mihalis Cairelis (Prometej) i Linos Hrisikopulos (PAOK).

Grčka dočekuje Nemačku u Patri 30. novembra, kada Srbije gostuje Izraelu u Tel Avivu, a onda se četiri dana kasnije dve selekcije sastaju u Beogradu.

U novoformiranoj L grupi Nemačka i Grčka su na deobi prvog mesta sa po 16 bodova, Srbija ima tri manje, Gruzija i Izrael po 11, a Estonija 10.

Na Svetsko prvenstvo u Kini sledeće godine plasiraće se tri najbolje reprezentacije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar