Марковић на мети Фиорентине!

Бивши фудбалер Партизана Лазар Марковић могао би ускоро да напусти Ливерпул и пресели се у Италију.  Лазар Марковић стиже у Серију А из "Б" тима Ливерпула? Некадашњи репрезентативац Србије наступа за резерве "редса" и чека да му истекне уговор, како би као слободан играч потражио нови клуб.

Фудбал 23.11.2018 | 18:00
Марковић на мети Фиорентине!
Медији на Апенинима преносе да је за услуге некадашњег играча црно-белих и Бенфике заинтересована Фиорентина.

Контакт два клуба је успостављен, само је питање да ли ће крилни фудбалер прећи у Фиренцу у јануару или на крају сезоне по истеку уговора са "црвенима".

Марковић није у плановима менаџера Ливерпула Јиргена Клопа и наступа само за млади тим Ливерпула, па је реалан одлазак већ на зиму.

Он је пре четири године из Бенфике прешао у Ливерпул 2014. за 25 милиона али се није снашао на "Енфилду".

Играо је на позајмицама у Фенербахчеу, лисабонском Спортингу, Халу и Андерлехту, где је у мају одиграо последњи лигашки меч не рачунајући мечеве за други тим Ливерпула. За репрезентацију Србије је одиграо 22 утакмице и постигао три гола.

Српски фудбалер Лазар Марковић могао би да обуче дрес Фиорентине у намери да "оживи" фудбалску каријеру, пишу италијани.

Питање је, само, да ли у јануару или јуну, када му буде истекао уговор са Ливерпулом, клубом у ком се није изборио за шансу и који га је већ четири пута слао на позајмице.

Власници Виоле наводно су заинтересовани за некадашњег репрезентативца Србије, који ове јесени наступа за резервни тим "редса" након што је био позајмљиван Андерлехту, Халу, Спортингу и Фенербахчеу.

Каријеру је почео у Партизану, за који је дебитовао 2011. године и напустио прилично брзо, на крају прве "праве" сезоне у црно-белом - 2012/13. Ништа дуже није се задржао ни у Лисабону, где је одличним игарама у дресу Бенфике у сезони 2013/14 и пласмана у финале Лиге Европе, остварио 25 милиона евра вредан трансфер у славни Ливерпул.

За Партизан је дао 13, за Бенфику пет, Ливерпул два гола, док је за репрезентацију Србије био стрелац три поготка на 22 меча.

Међутим, брзо се догодио одлазак менаџера Брендана Роџерса, на чији је захтев и доведен, а код његовог наследника Јиргена Клопа временом је играо све мање и мање, па је практично од 2015. константно на позајмицама.

Марковић је, уз Милана Јовановића и Марка Грујића, један од тројице српских фудбалера који су наступали за Ливерпул.

Претходних дана и Лука Јовић довођен је у везу са промоцијом на "Енфилду", али су локални медији то демантовали позивајући се на изворе блиске Клопу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар