Marković na meti Fiorentine!

Bivši fudbaler Partizana Lazar Marković mogao bi uskoro da napusti Liverpul i preseli se u Italiju.  Lazar Marković stiže u Seriju A iz "B" tima Liverpula? Nekadašnji reprezentativac Srbije nastupa za rezerve "redsa" i čeka da mu istekne ugovor, kako bi kao slobodan igrač potražio novi klub.

Fudbal 23.11.2018 | 18:00
Marković na meti Fiorentine!
Mediji na Apeninima prenose da je za usluge nekadašnjeg igrača crno-belih i Benfike zainteresovana Fiorentina.

Kontakt dva kluba je uspostavljen, samo je pitanje da li će krilni fudbaler preći u Firencu u januaru ili na kraju sezone po isteku ugovora sa "crvenima".

Marković nije u planovima menadžera Liverpula Jirgena Klopa i nastupa samo za mladi tim Liverpula, pa je realan odlazak već na zimu.

On je pre četiri godine iz Benfike prešao u Liverpul 2014. za 25 miliona ali se nije snašao na "Enfildu".

Igrao je na pozajmicama u Fenerbahčeu, lisabonskom Sportingu, Halu i Anderlehtu, gde je u maju odigrao poslednji ligaški meč ne računajući mečeve za drugi tim Liverpula. Za reprezentaciju Srbije je odigrao 22 utakmice i postigao tri gola.

Srpski fudbaler Lazar Marković mogao bi da obuče dres Fiorentine u nameri da "oživi" fudbalsku karijeru, pišu italijani.

Pitanje je, samo, da li u januaru ili junu, kada mu bude istekao ugovor sa Liverpulom, klubom u kom se nije izborio za šansu i koji ga je već četiri puta slao na pozajmice.

Vlasnici Viole navodno su zainteresovani za nekadašnjeg reprezentativca Srbije, koji ove jeseni nastupa za rezervni tim "redsa" nakon što je bio pozajmljivan Anderlehtu, Halu, Sportingu i Fenerbahčeu.

Karijeru je počeo u Partizanu, za koji je debitovao 2011. godine i napustio prilično brzo, na kraju prve "prave" sezone u crno-belom - 2012/13. Ništa duže nije se zadržao ni u Lisabonu, gde je odličnim igarama u dresu Benfike u sezoni 2013/14 i plasmana u finale Lige Evrope, ostvario 25 miliona evra vredan transfer u slavni Liverpul.

Za Partizan je dao 13, za Benfiku pet, Liverpul dva gola, dok je za reprezentaciju Srbije bio strelac tri pogotka na 22 meča.

Međutim, brzo se dogodio odlazak menadžera Brendana Rodžersa, na čiji je zahtev i doveden, a kod njegovog naslednika Jirgena Klopa vremenom je igrao sve manje i manje, pa je praktično od 2015. konstantno na pozajmicama.

Marković je, uz Milana Jovanovića i Marka Grujića, jedan od trojice srpskih fudbalera koji su nastupali za Liverpul.

Prethodnih dana i Luka Jović dovođen je u vezu sa promocijom na "Enfildu", ali su lokalni mediji to demantovali pozivajući se na izvore bliske Klopu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar