Ухапшени менаџер из Србије хоће да каже све!

"Као покајник, Вељковић је спреман на потпуну сарадњу. Схватио је да је погрешио и да ће постати највећа жртва и зато не жели више у томе да учествује. Задовољни смо споразумом, добар је за све", рекао је његов адвокат Крис Луикс.

Фудбал 21.11.2018 | 20:20
Ухапшени менаџер из Србије хоће да каже све!
Притиснут тешким оптужбама и доказима, српски фудбалски менаџер Дејан Вељковић одлучио је да призна све што зна, чиме би избегао 15 година затвора, али га чека казна до пет година затвора и новчана од 80.000 евра.

Београдски медији у данашњим издањима се баве овим случајем након што је Вељковић, који је иначе ухапшен у Белгији и коме је забрањено да ту земљу напусти, одлучио да, према речима његовог адвоката, постане сведок сарадник.

Он је, пише данашња "Политика", потписао тајни документ с тужилаштвом у Белгији, које води истрагу о прању новца, намештању утакмица и корупцији. Вељковић остаје осумњичени у поступку названом "Чисте руке", али ће, према споразуму, испричати истражитељима све што зна о фудбалским малверзацијама и својој улози у томе.

ДЕЈАН И УРОШ У ЕПИЗОДИ "ЗАТВОРЕНИКОВА ДИЛЕМА"

"Као покајник, Вељковић је спреман на потпуну сарадњу. Схватио је да је погрешио и да ће постати највећа жртва и зато не жели више у томе да учествује. Задовољни смо споразумом, добар је за све", рекао је његов адвокат Крис Луикс белгијским медијима.

"Курир" у данашњем броју, а бавећи се овом темом, подсећа да је трка с временом почела након хапшења најближих сарадника Матије Кежмана, а један од њих је управо Вељковић, уз Уроша Јанковића, који је ухапшен у Београду, те да је само било питање ко ће први да проговори.

"Политика" пише и о томе како је Вељковић провизије од продаје играча слао на рачуне у пореским рајевима. Тако је, наводи лист, са једног од својих рачуна подигао у Белгији одједном чак 450.000 евра, а у званичним је папирима те године пријавио да му је укупан приход био 4.529 евра.

ХАПШЕЊА И У СРБИЈИ: Д. Ђ, В. З, Д. В.

У истрази је, како наводе белгијски медији, откривено да је имао овлашћења и на рачуне чланова своје породице, али и на рачуне тројице бивших фудбалера Милана Јовановића, Далибора Веселиновића и Ивана Обрадовића, те се сумња да је опрао милионе евра тако што је провизије слао на рачуне у пореским рајевима, попут Белизеа, а затим тај новац у малим узносима враћао у Белгију.

Истрага је дошла и до тога да је део новца склоњен на тајни рачун у Београду, поред 30 рачуна које је имао у Белгији.

Овакав преокрет, пише "Политика", није неочекиван у истрази која је кренула спектакуларним хапшењем више десетина људи, менаџера, председника клубова, фудбалских судија, новинара, чак и Вељковићеве девојке, а сада остаје да се види које тајне ће он открити тужилаштву и да ли ће са собом повући још неке људе из света фудбала.

Медији преносе да ће Вељковић објаснити истразитељима читаву финансијску конструкцију по којој раде играчи, менаџери и клубови и у истрагу ће укључити нове особе. Одговориће и на питања о зарадама на трансферима појединих фудбалера, где се ради о огромном новцу.

Извор: мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар