И Кокеза је за два нападача: Пријовићу, браво!

"Истакао се понашањем и када је био мало запостављен. Видите како се труд и рад исплате", хвалио је председник ФСС резервног центарфора "орлова".

Фудбал 21.11.2018 | 19:45
И Кокеза је за два нападача: Пријовићу, браво!
Успешан финиш "орлова" у Лиги нација заокружен је тријумфом против Литваније, у утакмици у којој је српска репрезентација заиграла са два нападача и у којој су обојица постигла по гол - и Александар Митровић и Александар Пријовић.

Тако је остварена жеља многих да наш "А" тим заигра са нападачким тандемом, а један од оних који је за ту формацију је и председник Фудбалског савеза Србије, Славиша Кокеза.

Уз подразумевану ограду да је то питање за селектора, први човек српског фудбала рекао је после утакмице у Хумској да му се свидела слика са два шпица.

"Понављам, то није питање за мене, већ за селектора Крстајића. Могу да кажем као навијач и неко ко гледа то са стране да се слажем са вама. Мислим да је сасвим нормално да се неки мечеви играју са два шпица. Да ли су то Митровић и Пријовић у тандему или неко трећи, преостаје нам да видимо шта ће селектор да одлучи", рекао је Кокеза за "Спортски журнал".

Коментаришући успех Србије у Лиги нација, он је истакао учинак и приступ Александра Пријовића, резервног центарфора.

"Најважније је да смо успели да победимо и да коначно и у теорији озваничимо прво место у групи. Прво полувреме је било доста слабо, испод сваког очекивања... Мислим да је то велики проблем, али не бих превише о томе, већ бих о томе да ми је посебно драго због уласка Александра Пријовића и због тога што је успео да постигне - гол и асистенција. Истакао се понашањем у времену кад је био мало и запостављен, не добијајући минутажу, ћутао је и вредно радио. Видели сте, ушао је у игру и показао да се труд и рад исплате. Наравно, честитам и свим осталим момцима и стручном штабу. Остварили смо зацртано у Лиги нација".

На констатацију да је после Црне Горе био незадовољан другим полувременом, а у уторак првим, Кокеза је одговорио питањем:

"Да ли сте ви задовољни првим полувременом?".

Како учинити да репрезентација у континуитету одигра цео добар меч?

"То је питање за селектора Крстајића и стручни штаб. Видели сте друго полувреме, већина играча, не могу да кажем сви, значајно је подигла приступ игри и залагању, што се одразило и на резултат. Понављам, одушевио ме Пријовић, али и Адем Љајић", додао је председник ФСС.

Упитан за то да је коефицијент доделио "орловима" Норвешку као потенцијалног ривала након квалификација за Европско првенство, Кокеза је говорио и о томе колико реално можемо да очекујемо од репрезентације у овом тренутку.

"Оставићу три упитника у одговору на питање шта значи реално. Знате да смо не тако давно губили од Македоније, Азербејџана, Естоније... Када поредите те селекције са онима које су завршиле као првопласиране, оне су чак и слабије од Литваније, Румуније и Црне Горе. До пре неколико година није било нормално, али смо губили од тих селекција. Народ је видео и научио да губимо од слабијих противника. Посебно ми је драго да се у Лиги нација то није дешавало. Наравно, не мислим да су Норвешка, Финска или Шкотска боље репрезентације од нас, али сваки меч је прича за себе. ВИдели сте прво полувреме са Литванијом колико смо се мучили, пак друго полувреме је било феноменално. Значи, кад момци дају максимум, кад сви гину за сваку лопту - дође и резултат", порука је првог човека Савеза, Славише Кокезе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаффа

21.11.2018 21:22

Кокеза и фудбал...хахаха...дајте људи мало озбиљности!

ОДГОВОРИТЕ