I Kokeza je za dva napadača: Prijoviću, bravo!

"Istakao se ponašanjem i kada je bio malo zapostavljen. Vidite kako se trud i rad isplate", hvalio je predsednik FSS rezervnog centarfora "orlova".

Fudbal 21.11.2018 | 19:45
I Kokeza je za dva napadača: Prijoviću, bravo!
Uspešan finiš "orlova" u Ligi nacija zaokružen je trijumfom protiv Litvanije, u utakmici u kojoj je srpska reprezentacija zaigrala sa dva napadača i u kojoj su obojica postigla po gol - i Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović.

Tako je ostvarena želja mnogih da naš "A" tim zaigra sa napadačkim tandemom, a jedan od onih koji je za tu formaciju je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza.

Uz podrazumevanu ogradu da je to pitanje za selektora, prvi čovek srpskog fudbala rekao je posle utakmice u Humskoj da mu se svidela slika sa dva špica.

"Ponavljam, to nije pitanje za mene, već za selektora Krstajića. Mogu da kažem kao navijač i neko ko gleda to sa strane da se slažem sa vama. Mislim da je sasvim normalno da se neki mečevi igraju sa dva špica. Da li su to Mitrović i Prijović u tandemu ili neko treći, preostaje nam da vidimo šta će selektor da odluči", rekao je Kokeza za "Sportski žurnal".

Komentarišući uspeh Srbije u Ligi nacija, on je istakao učinak i pristup Aleksandra Prijovića, rezervnog centarfora.

"Najvažnije je da smo uspeli da pobedimo i da konačno i u teoriji ozvaničimo prvo mesto u grupi. Prvo poluvreme je bilo dosta slabo, ispod svakog očekivanja... Mislim da je to veliki problem, ali ne bih previše o tome, već bih o tome da mi je posebno drago zbog ulaska Aleksandra Prijovića i zbog toga što je uspeo da postigne - gol i asistencija. Istakao se ponašanjem u vremenu kad je bio malo i zapostavljen, ne dobijajući minutažu, ćutao je i vredno radio. Videli ste, ušao je u igru i pokazao da se trud i rad isplate. Naravno, čestitam i svim ostalim momcima i stručnom štabu. Ostvarili smo zacrtano u Ligi nacija".

Na konstataciju da je posle Crne Gore bio nezadovoljan drugim poluvremenom, a u utorak prvim, Kokeza je odgovorio pitanjem:

"Da li ste vi zadovoljni prvim poluvremenom?".

Kako učiniti da reprezentacija u kontinuitetu odigra ceo dobar meč?

"To je pitanje za selektora Krstajića i stručni štab. Videli ste drugo poluvreme, većina igrača, ne mogu da kažem svi, značajno je podigla pristup igri i zalaganju, što se odrazilo i na rezultat. Ponavljam, oduševio me Prijović, ali i Adem Ljajić", dodao je predsednik FSS.

Upitan za to da je koeficijent dodelio "orlovima" Norvešku kao potencijalnog rivala nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Kokeza je govorio i o tome koliko realno možemo da očekujemo od reprezentacije u ovom trenutku.

"Ostaviću tri upitnika u odgovoru na pitanje šta znači realno. Znate da smo ne tako davno gubili od Makedonije, Azerbejdžana, Estonije... Kada poredite te selekcije sa onima koje su završile kao prvoplasirane, one su čak i slabije od Litvanije, Rumunije i Crne Gore. Do pre nekoliko godina nije bilo normalno, ali smo gubili od tih selekcija. Narod je video i naučio da gubimo od slabijih protivnika. Posebno mi je drago da se u Ligi nacija to nije dešavalo. Naravno, ne mislim da su Norveška, Finska ili Škotska bolje reprezentacije od nas, ali svaki meč je priča za sebe. VIdeli ste prvo poluvreme sa Litvanijom koliko smo se mučili, pak drugo poluvreme je bilo fenomenalno. Znači, kad momci daju maksimum, kad svi ginu za svaku loptu - dođe i rezultat", poruka je prvog čoveka Saveza, Slaviše Kokeze.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jaffa

21.11.2018 21:22

Kokeza i fudbal...hahaha...dajte ljudi malo ozbiljnosti!

ODGOVORITE