Шок у Шавешу, млади Португалци не иду на ЕП!

Пољска их разбила у реванш мечу баража! Аустрија последњи учесник ЕП у Италији! Селекција која је квалификације завршила иза Србије стигла до завршног турнира кроз бараж са Грчком. . .

Фудбал 21.11.2018 | 12:00
Шок у Шавешу, млади Португалци не иду на ЕП!
Млада репрезентација Пољске приредила је велико изненађење и у реванш мечу баража за Европско првенство у Италији савладала Португалију у гостима са 3:1! Овим су Пољаци надокнадили оних 0:1 из прве утакмице на свом терену, чиме су постали 11. учесник завршног турнира. 

О каквом се изненађењу ради најбоље ће податак да је чета Руија Жоржа три пута скупља од својих вршњака из Пољске, те да тај тим вреди преко 100.000.000 евра. Играчи попут Диога Жоте, Жедсона Фернандеза или Жоаа Феликса гарантовали су успех Португалцима, међутим да није увек све у новцу и именима показали су врло добри Пољаци који вечерас блицкригом изненадили домаћина. 

Далеко од тога да Пољска нема звучна имена у свом тиму - ту су пре свих Давид Ковнацки из Сампдорије и Бартош Капустка, играч Лестера на позајмици у Левену - но мало ко је после 0:1 очекивао да они могу нешто више да ураде. 

Два експресна гола Бјелика и Ковнацког, у 5. и 8. минуту, буквално су паралисала Португалце. Жорж није могао од тог шока да поврати своје момке и Пољска је то искористила да преко Себастијана Шиманског, везисте Легије, дотуче домаће. Играо се 24. минут - 0:3. 

Португалци су чим је кренуло друго полувреме смањили на 1:3 преко Диога Жоте, вратили какву такву наду, међутим, Пољаци су се затворили и одбранили, тако да заслужено славе пласман на ЕУРО. 

Подсетимо, пласман су кроз квалификације раније обезбедиле селекције Шпаније, Француске, Енглеске, Србије, Немачке, Хрватске, Данске, Белгије, Румуније, односно домаћина Италије. 



Аустрија последњи учесник ЕП у Италији! Селекција која је квалификације завршила иза Србије стигла до завршног турнира кроз бараж са Грчком...

Имамо и последњег учесника Европског шампионата за играче до 21 године у Италији наредне године - то је Аустрија! Та селекција била је у групи са Србијом и такмичење завршила као другопласирана, са четири бода мање од Орлића - пораз од нашег тима 1:3 и реми 0:0 - па преко баража и двоструке победе над Грчком стигла до завршног турнира. 

Аустријанци су били бољи Хелена пре четири дана у гостима поготком Штефана Поша, дефанзивца Хофенхајма, а вечерас им је минималан тријумф донео Адријан Грбић, лепим голом из слободног ударца.  

Тим који води Вернер Грегорич има у свом саставу неколико врло талентованих момака. Пре свих ту је момак из РБ Салцбурга кога смо имали прилике да упознамо кроз утакмице Црвене звезде са аустријским шампионом - Ханес Волф, затим поменути Пош, Лајнхарт и Дансо из Бундеслиге... 

Подсетимо, пласман су кроз квалификације раније обезбедиле селекције Шпаније, Француске, Енглеске, Србије, Немачке, Хрватске, Данске, Белгије, Румуније, односно домаћина Италије. У другој бараж утакмици Пољска је изненадила Португал и прошла после вечерашње победе у гостима од 3:1.  

Познато је да ће носилац прве групе бити Италија. Носиоци групе Б и Ц биће два најбоља тима по коефицијенту УЕФА, а ускоро очекујемо да из Ниона званично саопште како ће изгледати шешири.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар