Šok u Šavešu, mladi Portugalci ne idu na EP!

Poljska ih razbila u revanš meču baraža! Austrija poslednji učesnik EP u Italiji! Selekcija koja je kvalifikacije završila iza Srbije stigla do završnog turnira kroz baraž sa Grčkom. . .

Fudbal 21.11.2018 | 12:00
Šok u Šavešu, mladi Portugalci ne idu na EP!
Mlada reprezentacija Poljske priredila je veliko iznenađenje i u revanš meču baraža za Evropsko prvenstvo u Italiji savladala Portugaliju u gostima sa 3:1! Ovim su Poljaci nadoknadili onih 0:1 iz prve utakmice na svom terenu, čime su postali 11. učesnik završnog turnira. 

O kakvom se iznenađenju radi najbolje će podatak da je četa Ruija Žorža tri puta skuplja od svojih vršnjaka iz Poljske, te da taj tim vredi preko 100.000.000 evra. Igrači poput Dioga Žote, Žedsona Fernandeza ili Žoaa Feliksa garantovali su uspeh Portugalcima, međutim da nije uvek sve u novcu i imenima pokazali su vrlo dobri Poljaci koji večeras blickrigom iznenadili domaćina. 

Daleko od toga da Poljska nema zvučna imena u svom timu - tu su pre svih David Kovnacki iz Sampdorije i Bartoš Kapustka, igrač Lestera na pozajmici u Levenu - no malo ko je posle 0:1 očekivao da oni mogu nešto više da urade. 

Dva ekspresna gola Bjelika i Kovnackog, u 5. i 8. minutu, bukvalno su paralisala Portugalce. Žorž nije mogao od tog šoka da povrati svoje momke i Poljska je to iskoristila da preko Sebastijana Šimanskog, veziste Legije, dotuče domaće. Igrao se 24. minut - 0:3. 

Portugalci su čim je krenulo drugo poluvreme smanjili na 1:3 preko Dioga Žote, vratili kakvu takvu nadu, međutim, Poljaci su se zatvorili i odbranili, tako da zasluženo slave plasman na EURO. 

Podsetimo, plasman su kroz kvalifikacije ranije obezbedile selekcije Španije, Francuske, Engleske, Srbije, Nemačke, Hrvatske, Danske, Belgije, Rumunije, odnosno domaćina Italije. 



Austrija poslednji učesnik EP u Italiji! Selekcija koja je kvalifikacije završila iza Srbije stigla do završnog turnira kroz baraž sa Grčkom...

Imamo i poslednjeg učesnika Evropskog šampionata za igrače do 21 godine u Italiji naredne godine - to je Austrija! Ta selekcija bila je u grupi sa Srbijom i takmičenje završila kao drugoplasirana, sa četiri boda manje od Orlića - poraz od našeg tima 1:3 i remi 0:0 - pa preko baraža i dvostruke pobede nad Grčkom stigla do završnog turnira. 

Austrijanci su bili bolji Helena pre četiri dana u gostima pogotkom Štefana Poša, defanzivca Hofenhajma, a večeras im je minimalan trijumf doneo Adrijan Grbić, lepim golom iz slobodnog udarca.  

Tim koji vodi Verner Gregorič ima u svom sastavu nekoliko vrlo talentovanih momaka. Pre svih tu je momak iz RB Salcburga koga smo imali prilike da upoznamo kroz utakmice Crvene zvezde sa austrijskim šampionom - Hanes Volf, zatim pomenuti Poš, Lajnhart i Danso iz Bundeslige... 

Podsetimo, plasman su kroz kvalifikacije ranije obezbedile selekcije Španije, Francuske, Engleske, Srbije, Nemačke, Hrvatske, Danske, Belgije, Rumunije, odnosno domaćina Italije. U drugoj baraž utakmici Poljska je iznenadila Portugal i prošla posle večerašnje pobede u gostima od 3:1.  

Poznato je da će nosilac prve grupe biti Italija. Nosioci grupe B i C biće dva najbolja tima po koeficijentu UEFA, a uskoro očekujemo da iz Niona zvanično saopšte kako će izgledati šeširi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar