ЕЛ: Реалова серија "живи" - да ли ће и послије Пиреја?!

Мадриђани код куће савладали Гран Канарију и продужили серију евролигашких успеха. Радичевић заиграо за госте.  Бајерн тешко без Јовића – Милутинов и Олy славили у Минхену. Но Љуљ - но проблем! Гран Канарија мало јача од киселе воде и за десетковани Реал! Европски шампион се не зауставља! Кошаркаши Бајерна из Минхена поражени су пред домаћом публиком од Олимпијакоса са 72:62 у осмом колу Евролиге.

Кошарка 21.11.2018 | 10:15
ЕЛ: Реалова серија "живи" - да ли ће и послије Пиреја?!
Реал Мадрид не стаје.

"Краљевски клуб" отворио је недељу "дуплог" евролигашког програма својим осмим тријумфом у исто толико утакмица. У дому шампиона Европе овог уторка пао је дебитант:

Реал Мадрид - Гран Канарија 89:76 (22:28, 25:15, 15:14, 27:19)

Српски плејмејкер Никола Радичевић вратио се у редове гостујућег тима после неуспешне епизоде у Торину и у Мадриду за 18 и по минута био први асистент екипе са Канарских острва, са шест додавања која су била увод у поготке.

Његов тим је показао зубе фавориту, одиграо равноправно полувреме, али је тим Пабла Ласа кроз други део меча стекао прву двоцифрену разлику (57:47 у 24. минуту) и на њој мирно привео меч крају.

Најефикаснији играчи домаћих били су одлични Ентони Рендолф са 20 поена и 10 скокова, затим његов бивши саиграч из репрезентације Словеније Клемен Препелич са 13 и Факундо Кампацо са 10. На другој страни, у тиму Салвадора Малдонада истакао се Ди-Џеј Строубери са 20 поена.

Реалов низ у четвртак ће бити на тежем испиту, јер је Ласова екипа гостовати Олимпијакосу у Пиреју, док ће Гран Канарија дочекати Бајерн.

Нема Серхија Љуља - нема проблема!

Реал Мадрид и без свог најбољег играча може као од шале да убаци 89 поена и дође до осме узастопне победе у Евролиги. Свака част Гран Канарији за то што игра Евролигу, али је за владајућег шампиона Европе била тек мало јача провера - 89:76 (22:28, 25:15, 15:14, 27:19). 

Продуктивност Ентонија Рендолфа дошла је до изражаја у изостанку најбољег играча. Словеначки репрезентативац је убацио 20 поена, уз још 10 скокова, што му је најбоља партија ове сезоне.

Гран Канарија се држала само током прве четвртине утакмице, чак је и завршила са шест поена вишка (22:28), а када је ђаво однео шалу Реал је нагазио папучицу за гас и серијом 10:0 у завршници првог полувремена окренуо резултат (47:43), после чега ниједног тренутка више није губио.

У победничком тиму истакао се и Клемен Препелич с 13 поена и три аситенције, док је Факундо Кампацоимао 10 поена. У редовима гостију Ди Џеј Стробери је имао 20, а Еулис Баез 14 поена.

Бајерн тешко без Јовића – Милутинов и Олy славили у Минхену. Кошаркаши Бајерна из Минхена поражени су пред домаћом публиком од Олимпијакоса са 72:62 у осмом колу Евролиге.

Изабраници Дејана Радоњића били су ослабљени неиграњем Стефана Јовиће и то се видело у игри шампиона Немачке.

Немања Дангубић постигао је само два поена за минхенски клуб, док је Владимир Лучић, уз Вилијамса, био најефикаснији у Бајерну са 15 поена.

За победнички састав одлично је одиграо Никола Милутинов који је меч завршио са 11 поена и седам скокова, односно 17 индексних поена. 

Била је ово веома неизвесна утакмица све до почетка последње деонице. Тада је клуб из Пиреја успео да оде на двоцифрен број поена разлике и Бајерн није успео да се врати. 

Зек Лидеј био је најефикаснији код Олимпијакоса са 12 поена, поменути Милутинов је убацио 11, док су по десет постигли Тима, Стрелнијекс и Принтезис. 

Милутинов бољи од Лучића: Оли срушио Радоњићев Бајерн! Одличне партије српских интернационалаца.

Три неуспеха у низу (плус недељни од Панатинаикоса у домаћем првенству, други од љутог ривала за само 10 дана) којима је Олимпијакос склизнуо у доњи дом прошлост су за чету Дејвида Блата. Црвено-бели из Пиреја успели су да сломе отпор Бајерна у Минхену и упишу четврти тријумф у Евролиги - 72:62.

Слабо прво полувреме и једних и других из којег је Олимпијакос нешто боље испливао (31:27) пресликано је и на трећу деоницу у коју су гости на плећима одличног Николе Милутинова ушли са два поена предности. Искуство је ипак испливало на видело по уласку у последњу четвртину, када су Јанис Стрелнијекс и Зах Ледеј, потом и Василис Спанулис допринели да Оли побегне на двоцфрени суфицит. Владимир Лучић није желео да се преда, међутим, ни његових девет поена у завршном кварталу нису били довољни да утакмица уђе у узбудљиву завршницу.

Зах Ледеј био је најефикаснији у победничком табору са 12 поена, којима је додао и 12 скокова, а пратили су га Никола Милутинов са 11, уз седам ухваћених лопти за нешто мање од 23 минута на паркету, док су двоцифрени били још Стрелнијекс (свих 10 у последњој четвртини), Јоргос Принтезис и Јанис Тима.

У редовима Бајерна Лучић је био најбољи са 15 (пет скокова, три украдене лопте), колико је постигао и Дерик Вилијамс. Немања Дангубић провео је на паркету 18 минута и за то време убацио два поена.

Резултати 8. кола:

уторак

Ефес - Макаби 90:77
Фенербахче - Дарушафака 100:79
Бајерн - Олимпијакос 62:72
Реал Мадрид - Гран Канарија 89:76

среда

Химки - Будућност (18.00)
ЦСКА Москва - Жалгирис (18.45)
Панатинаикос - Барселона (20.00)
Армани - Басконија (20.45)

Табела: Реал Мадрид 8-0, ЦСКА Москва 7-0, Фенербахче 7-1, Ефес 6-2, Армани 5-2, Барселона 5-2, Панатинаикос 4-3, Олимпијакос 4-4, Жалгирис 3-4, Бајерн 3-5, Басконија 2-5, Гран Канарија 2-6, Химки 1-6, Будућност 1-6, Дарушафака 1-7, Макаби 1-7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар