EL: Realova serija "živi" - da li će i poslije Pireja?!

Madriđani kod kuće savladali Gran Kanariju i produžili seriju evroligaških uspeha. Radičević zaigrao za goste.  Bajern teško bez Jovića – Milutinov i Oly slavili u Minhenu. No Ljulj - no problem! Gran Kanarija malo jača od kisele vode i za desetkovani Real! Evropski šampion se ne zaustavlja! Košarkaši Bajerna iz Minhena poraženi su pred domaćom publikom od Olimpijakosa sa 72:62 u osmom kolu Evrolige.

Košarka 21.11.2018 | 10:15
EL: Realova serija "živi" - da li će i poslije Pireja?!
Real Madrid ne staje.

"Kraljevski klub" otvorio je nedelju "duplog" evroligaškog programa svojim osmim trijumfom u isto toliko utakmica. U domu šampiona Evrope ovog utorka pao je debitant:

Real Madrid - Gran Kanarija 89:76 (22:28, 25:15, 15:14, 27:19)

Srpski plejmejker Nikola Radičević vratio se u redove gostujućeg tima posle neuspešne epizode u Torinu i u Madridu za 18 i po minuta bio prvi asistent ekipe sa Kanarskih ostrva, sa šest dodavanja koja su bila uvod u pogotke.

Njegov tim je pokazao zube favoritu, odigrao ravnopravno poluvreme, ali je tim Pabla Lasa kroz drugi deo meča stekao prvu dvocifrenu razliku (57:47 u 24. minutu) i na njoj mirno priveo meč kraju.

Najefikasniji igrači domaćih bili su odlični Entoni Rendolf sa 20 poena i 10 skokova, zatim njegov bivši saigrač iz reprezentacije Slovenije Klemen Prepelič sa 13 i Fakundo Kampaco sa 10. Na drugoj strani, u timu Salvadora Maldonada istakao se Di-Džej Strouberi sa 20 poena.

Realov niz u četvrtak će biti na težem ispitu, jer je Lasova ekipa gostovati Olimpijakosu u Pireju, dok će Gran Kanarija dočekati Bajern.

Nema Serhija Ljulja - nema problema!

Real Madrid i bez svog najboljeg igrača može kao od šale da ubaci 89 poena i dođe do osme uzastopne pobede u Evroligi. Svaka čast Gran Kanariji za to što igra Evroligu, ali je za vladajućeg šampiona Evrope bila tek malo jača provera - 89:76 (22:28, 25:15, 15:14, 27:19). 

Produktivnost Entonija Rendolfa došla je do izražaja u izostanku najboljeg igrača. Slovenački reprezentativac je ubacio 20 poena, uz još 10 skokova, što mu je najbolja partija ove sezone.

Gran Kanarija se držala samo tokom prve četvrtine utakmice, čak je i završila sa šest poena viška (22:28), a kada je đavo odneo šalu Real je nagazio papučicu za gas i serijom 10:0 u završnici prvog poluvremena okrenuo rezultat (47:43), posle čega nijednog trenutka više nije gubio.

U pobedničkom timu istakao se i Klemen Prepelič s 13 poena i tri asitencije, dok je Fakundo Kampacoimao 10 poena. U redovima gostiju Di Džej Stroberi je imao 20, a Eulis Baez 14 poena.

Bajern teško bez Jovića – Milutinov i Oly slavili u Minhenu. Košarkaši Bajerna iz Minhena poraženi su pred domaćom publikom od Olimpijakosa sa 72:62 u osmom kolu Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića bili su oslabljeni neigranjem Stefana Joviće i to se videlo u igri šampiona Nemačke.

Nemanja Dangubić postigao je samo dva poena za minhenski klub, dok je Vladimir Lučić, uz Vilijamsa, bio najefikasniji u Bajernu sa 15 poena.

Za pobednički sastav odlično je odigrao Nikola Milutinov koji je meč završio sa 11 poena i sedam skokova, odnosno 17 indeksnih poena. 

Bila je ovo veoma neizvesna utakmica sve do početka poslednje deonice. Tada je klub iz Pireja uspeo da ode na dvocifren broj poena razlike i Bajern nije uspeo da se vrati. 

Zek Lidej bio je najefikasniji kod Olimpijakosa sa 12 poena, pomenuti Milutinov je ubacio 11, dok su po deset postigli Tima, Strelnijeks i Printezis. 

Milutinov bolji od Lučića: Oli srušio Radonjićev Bajern! Odlične partije srpskih internacionalaca.

Tri neuspeha u nizu (plus nedeljni od Panatinaikosa u domaćem prvenstvu, drugi od ljutog rivala za samo 10 dana) kojima je Olimpijakos skliznuo u donji dom prošlost su za četu Dejvida Blata. Crveno-beli iz Pireja uspeli su da slome otpor Bajerna u Minhenu i upišu četvrti trijumf u Evroligi - 72:62.

Slabo prvo poluvreme i jednih i drugih iz kojeg je Olimpijakos nešto bolje isplivao (31:27) preslikano je i na treću deonicu u koju su gosti na plećima odličnog Nikole Milutinova ušli sa dva poena prednosti. Iskustvo je ipak isplivalo na videlo po ulasku u poslednju četvrtinu, kada su Janis Strelnijeks i Zah Ledej, potom i Vasilis Spanulis doprineli da Oli pobegne na dvocfreni suficit. Vladimir Lučić nije želeo da se preda, međutim, ni njegovih devet poena u završnom kvartalu nisu bili dovoljni da utakmica uđe u uzbudljivu završnicu.

Zah Ledej bio je najefikasniji u pobedničkom taboru sa 12 poena, kojima je dodao i 12 skokova, a pratili su ga Nikola Milutinov sa 11, uz sedam uhvaćenih lopti za nešto manje od 23 minuta na parketu, dok su dvocifreni bili još Strelnijeks (svih 10 u poslednjoj četvrtini), Jorgos Printezis i Janis Tima.

U redovima Bajerna Lučić je bio najbolji sa 15 (pet skokova, tri ukradene lopte), koliko je postigao i Derik Vilijams. Nemanja Dangubić proveo je na parketu 18 minuta i za to vreme ubacio dva poena.

Rezultati 8. kola:

utorak

Efes - Makabi 90:77
Fenerbahče - Darušafaka 100:79
Bajern - Olimpijakos 62:72
Real Madrid - Gran Kanarija 89:76

sreda

Himki - Budućnost (18.00)
CSKA Moskva - Žalgiris (18.45)
Panatinaikos - Barselona (20.00)
Armani - Baskonija (20.45)

Tabela: Real Madrid 8-0, CSKA Moskva 7-0, Fenerbahče 7-1, Efes 6-2, Armani 5-2, Barselona 5-2, Panatinaikos 4-3, Olimpijakos 4-4, Žalgiris 3-4, Bajern 3-5, Baskonija 2-5, Gran Kanarija 2-6, Himki 1-6, Budućnost 1-6, Darušafaka 1-7, Makabi 1-7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar