Модрић играч године? Џерард зна четворицу бољих...!

Легендарни енглески везиста има четири кандидата, али ниједан од њих није Лука Модрић који је већ добио признање од УЕФА и ФИФА.

Фудбал 23.11.2018 | 21:00
Модрић играч године? Џерард зна четворицу бољих...!
Ко ће освојити "златну лопту" у организацији "Франс фудбала" сазнаћемо 3. децембра, а до тада ћемо у јавности читати мишљења бивших и активних фудбалера који имају своје фаворите.

Према кладионицама, и даље се очекује да Лука Модрић подигне најважније индивидуално признање у свету фудбала, пошто је претходно награђен и у избору УЕФА (на церемонији жреба Лиге шампиона) и ФИФА (Бест 11), на коме није било једног од најбољих играча данашњице и његовог некадашњег саиграча Кристијана Роналда.

Из клуба су саопштили да је његов изостанак неоправдан, али помало је чудно да се баш у годинама у којима није подизао признања - није појавио на гала церемонији.

Да ли ће га бити у Паризу за две недеље и даље није познато, међутим и даље има оних који сматрају да је 2018. година била успешнија за Роналда од Модрића. Заједно су освојили Лигу шампиона, док је Хрват бољи успех остварио на Мундијалу (пораз у финалу од Француске), али су свакако статистички параметри попут голова и асистенција на страни Португалца.

Легендарни енглески везиста, данас тренер, Стивен Џерард рецимо Луку Модрића није ставио ни у ужи избор за ову најпрестижнију награду.

"Мислим да неко од играча шампиона света треба да добије признање, али исто тако неко ко је био константно високом нивоу целе године. Моји фаворити су Антоан Гризман и Килијан Мбапе, али не би требало заборавити ни Кристијана Роналда или Лионела Месија...", казао је бивши капитен Ливерпула који је био трећепласирани у избору 2005. године када је признање најбољег добио Роналдињо.

"Међу овом четворицом треба потражити победника", додао је Стиви Џи који тако очигледно не сматра да је Лука Модрић у конкуренцији за најбољег.

Меси и Роналдо су рекордери са по пет "златних лопти", а ове године су у ужем избору од 30 фудбалера поред њих и Луке Модрића и следећи фудбалери:

Серхио Агуеро (Аргентина/Манчестер сити), Алисон (Бразил/Ливерпул), Герет Бејл (Велс/Реал Мадрид), Карим Бензема (Француска/Реал Мадрид), Единсон Кавани (Уругвај/ПСЖ), Тибо Куртоа (Белгија/Челси), Кевин Де Брујне (Белгија/Манчестер сити), Роберто Фирмино (Бразил/Ливерпул), Дијего Годин (Уругвај/Атлетико Мадрид), Антоан Гризман (Француска/Атлетико Мадрид), Еден Азар (Белгија/Челси), Иско(Шпанија/Реал Мадрид), Хари Кејн (Енглеска/Тотенхем), Н'Голо Канте (Француска/Челси), Уго Лорис (Француска/Тотенхем), Марио Манџукић (Хрватска/Јувентус), Садио Мане(Сенегал/Ливерпул), Марсело (Бразил/Реал Мадрид), Килијан Мбапе (Француска/ПСЖ),Нејмар (Бразил/ПСЖ), Јан Облак (Словенија/Атлетико Мадрид), Пол Погба (Француска/Манчестер јунајтед), Иван Ракитић(Хрватска/Барселона), Мохамед Салах (Египат/Ливерпул), Серхио Рамос (Шпанија/Реал Мадрид), Луис Суарез (Уругвај/Барселона), Рафаел Варан (Француска/Реал Мадрид).

Коме бисте ви дали награду?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар