Modrić igrač godine? Džerard zna četvoricu boljih...!

Legendarni engleski vezista ima četiri kandidata, ali nijedan od njih nije Luka Modrić koji je već dobio priznanje od UEFA i FIFA.

Fudbal 23.11.2018 | 21:00
Modrić igrač godine? Džerard zna četvoricu boljih...!
Ko će osvojiti "zlatnu loptu" u organizaciji "Frans fudbala" saznaćemo 3. decembra, a do tada ćemo u javnosti čitati mišljenja bivših i aktivnih fudbalera koji imaju svoje favorite.

Prema kladionicama, i dalje se očekuje da Luka Modrić podigne najvažnije individualno priznanje u svetu fudbala, pošto je prethodno nagrađen i u izboru UEFA (na ceremoniji žreba Lige šampiona) i FIFA (Best 11), na kome nije bilo jednog od najboljih igrača današnjice i njegovog nekadašnjeg saigrača Kristijana Ronalda.

Iz kluba su saopštili da je njegov izostanak neopravdan, ali pomalo je čudno da se baš u godinama u kojima nije podizao priznanja - nije pojavio na gala ceremoniji.

Da li će ga biti u Parizu za dve nedelje i dalje nije poznato, međutim i dalje ima onih koji smatraju da je 2018. godina bila uspešnija za Ronalda od Modrića. Zajedno su osvojili Ligu šampiona, dok je Hrvat bolji uspeh ostvario na Mundijalu (poraz u finalu od Francuske), ali su svakako statistički parametri poput golova i asistencija na strani Portugalca.

Legendarni engleski vezista, danas trener, Stiven Džerard recimo Luku Modrića nije stavio ni u uži izbor za ovu najprestižniju nagradu.

"Mislim da neko od igrača šampiona sveta treba da dobije priznanje, ali isto tako neko ko je bio konstantno visokom nivou cele godine. Moji favoriti su Antoan Grizman i Kilijan Mbape, ali ne bi trebalo zaboraviti ni Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija...", kazao je bivši kapiten Liverpula koji je bio trećeplasirani u izboru 2005. godine kada je priznanje najboljeg dobio Ronaldinjo.

"Među ovom četvoricom treba potražiti pobednika", dodao je Stivi Dži koji tako očigledno ne smatra da je Luka Modrić u konkurenciji za najboljeg.

Mesi i Ronaldo su rekorderi sa po pet "zlatnih lopti", a ove godine su u užem izboru od 30 fudbalera pored njih i Luke Modrića i sledeći fudbaleri:

Serhio Aguero (Argentina/Mančester siti), Alison (Brazil/Liverpul), Geret Bejl (Vels/Real Madrid), Karim Benzema (Francuska/Real Madrid), Edinson Kavani (Urugvaj/PSŽ), Tibo Kurtoa (Belgija/Čelsi), Kevin De Brujne (Belgija/Mančester siti), Roberto Firmino (Brazil/Liverpul), Dijego Godin (Urugvaj/Atletiko Madrid), Antoan Grizman (Francuska/Atletiko Madrid), Eden Azar (Belgija/Čelsi), Isko(Španija/Real Madrid), Hari Kejn (Engleska/Totenhem), N'Golo Kante (Francuska/Čelsi), Ugo Loris (Francuska/Totenhem), Mario Mandžukić (Hrvatska/Juventus), Sadio Mane(Senegal/Liverpul), Marselo (Brazil/Real Madrid), Kilijan Mbape (Francuska/PSŽ),Nejmar (Brazil/PSŽ), Jan Oblak (Slovenija/Atletiko Madrid), Pol Pogba (Francuska/Mančester junajted), Ivan Rakitić(Hrvatska/Barselona), Mohamed Salah (Egipat/Liverpul), Serhio Ramos (Španija/Real Madrid), Luis Suarez (Urugvaj/Barselona), Rafael Varan (Francuska/Real Madrid).

Kome biste vi dali nagradu?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar