Порука из Ливерпула: Не, не, Јовић нам није потребан!

Већ имамо двојицу младих нападача.  Јирген Клоп верује у снаге које су му на располагању.

Фудбал 24.11.2018 | 20:00
Порука из Ливерпула: Не, не, Јовић нам није потребан!
Добар глас далеко се чује, тако су и голови Луке Јовића одјекнули до различитих крајева Европе. Био је један од скаута Барселоне минулог викенда у Београду, надајући се да ће имати шта да види, али је српски репрезентативац провео на терену само неколико завшрних минута окршаја са Црногорцима, од раније се говори о Бајерну, поготово уколико Нико Ковач задржи позицију шефа струке, причало се минулих дана и о Ливерпулу, међутим, финалиста последње Лиге шампиона, изгледа, неће ући у трку за потпис 21-годишњег шпица.

Вест је пласирао Џејмс Пирс, један од утицајних новинара који прати великана са Енфилда, те у тексту ЛиверпулЕха, под насловом „Ево зашто Ливерпул у јанурском прелазном року неће кренути на бундеслигашку сензацију Луку Јовића“, наводи да Јирген Клоп на зиму уопште не планира куповину шпица. Такав став шефа струке Црвених подупрт је сазнањем да у кадру већ има два млада центарфора, Доминика Соланкеа иРајана Брустера, који практично и не добијају шансу поред нападачког трозупца Сане-Фирмино-Мане. НиСоланке, ни Брустер се нису наиграли ове сезоне, те можда нема ни логике гомилати састав још једним нападачем. Тим пре што поменута двојица важе за таленте не само Ливерпула, већ и енглеског фудбала.

Соланке је, баш на Клопово инсистирање, лета 2017. сачекао да му истекне уговор са Челсијем и потписао за Ливерпул све до 2022. Планиран је као фудбалер будућности, јер је доста обећавао у млађим категоријама. Са кадетима Енглеске освојио је Првенство Европе 2014, иста генерација је три године касније покорила и свет на Мундијалиту у Јужној Кореји, а на том турниру управо је Соланке проглашен за најбољег играча.

Из Челсија је стигао и Брустер. Знатно раније, још 2015. Са селекцијиом Енглеске био је победник ФИФА Светског првенства за играче до 17 година прошлог лета у Индији и најбољи стрелац такмичења са осам голова. Од јануара није крочио на терен, јер је морао на операцију колена и скочног зглоба, али се нада да ће ускоро добити шансу у првом тиму, баш као и Солнаке, који је прошле седмице дао два гола против Италије за младу репрезентацију.

Чињеница да су Енглези свакако их фаворизује, па ће Лука Јовић и челници Ајнтрахта морати да се стрпе и сачекају позив неког другог клуба, како би испунили жеље о трансферу између 40.000.000 и 60.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар