Poruka iz Liverpula: Ne, ne, Jović nam nije potreban!

Već imamo dvojicu mladih napadača.  Jirgen Klop veruje u snage koje su mu na raspolaganju.

Fudbal 24.11.2018 | 20:00
Poruka iz Liverpula: Ne, ne, Jović nam nije potreban!
Dobar glas daleko se čuje, tako su i golovi Luke Jovića odjeknuli do različitih krajeva Evrope. Bio je jedan od skauta Barselone minulog vikenda u Beogradu, nadajući se da će imati šta da vidi, ali je srpski reprezentativac proveo na terenu samo nekoliko zavšrnih minuta okršaja sa Crnogorcima, od ranije se govori o Bajernu, pogotovo ukoliko Niko Kovač zadrži poziciju šefa struke, pričalo se minulih dana i o Liverpulu, međutim, finalista poslednje Lige šampiona, izgleda, neće ući u trku za potpis 21-godišnjeg špica.

Vest je plasirao Džejms Pirs, jedan od uticajnih novinara koji prati velikana sa Enfilda, te u tekstu LiverpulEha, pod naslovom „Evo zašto Liverpul u janurskom prelaznom roku neće krenuti na bundesligašku senzaciju Luku Jovića“, navodi da Jirgen Klop na zimu uopšte ne planira kupovinu špica. Takav stav šefa struke Crvenih poduprt je saznanjem da u kadru već ima dva mlada centarfora, Dominika Solankea iRajana Brustera, koji praktično i ne dobijaju šansu pored napadačkog trozupca Sane-Firmino-Mane. NiSolanke, ni Bruster se nisu naigrali ove sezone, te možda nema ni logike gomilati sastav još jednim napadačem. Tim pre što pomenuta dvojica važe za talente ne samo Liverpula, već i engleskog fudbala.

Solanke je, baš na Klopovo insistiranje, leta 2017. sačekao da mu istekne ugovor sa Čelsijem i potpisao za Liverpul sve do 2022. Planiran je kao fudbaler budućnosti, jer je dosta obećavao u mlađim kategorijama. Sa kadetima Engleske osvojio je Prvenstvo Evrope 2014, ista generacija je tri godine kasnije pokorila i svet na Mundijalitu u Južnoj Koreji, a na tom turniru upravo je Solanke proglašen za najboljeg igrača.

Iz Čelsija je stigao i Bruster. Znatno ranije, još 2015. Sa selekcijiom Engleske bio je pobednik FIFA Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina prošlog leta u Indiji i najbolji strelac takmičenja sa osam golova. Od januara nije kročio na teren, jer je morao na operaciju kolena i skočnog zgloba, ali se nada da će uskoro dobiti šansu u prvom timu, baš kao i Solnake, koji je prošle sedmice dao dva gola protiv Italije za mladu reprezentaciju.

Činjenica da su Englezi svakako ih favorizuje, pa će Luka Jović i čelnici Ajntrahta morati da se strpe i sačekaju poziv nekog drugog kluba, kako bi ispunili želje o transferu između 40.000.000 i 60.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar