ЕК: Тринкијери пред Валенсију...

Тек други пут играмо, а имамо богату заједничку историју! Раде Загорац убеђен да црно-бели могу да победе и направе озбиљан корак у борби за пласман у Топ 16 фазу.  Тринкијери: Валенсија и ми - много играча, историје. . .  У најави дуела против лидера табеле Групе Ц, тренер црно-белих подсетио на кошаркаше који су носили дрес оба клуба. "Према томе, овај меч је посебан за оба тима".

Кошарка 20.11.2018 | 20:15
ЕК: Тринкијери пред Валенсију...
Кошаркаши Партизана дочекаће у среду Валенсију у утакмици осмог кола Еврокупа, а тренер црно-белихАндреа Тринкијери каже да је овај дуел важан због резултатског значаја, али и посебан због одређених веза из прошлости између ова два клуба.

"Очекује нас важна, тешка, занимљива утакмица, против квалитетног противника. Иако се тек други пут састајемо, Валенсија и ми имамо заједничку историју јер је пуно играча оставило дубок траг у оба клуба. Томашевић, Милојевић, Перовић, Авдаловиц, Лучић... према томе, овај меч је за оба тима посебан", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Партизан је у недељу поражен на гостовању код Будућности у релативно неизвесној утакмици, док је Валенсија убедљиво поражена на гостовању код Тенерифа.

Раде Загорац ће и на сутрашњем мечу носити заштитну маску, а каже да верује у победу над реномираним противником из Шпаније.

"Валенсија је можда и најбоља екипа у нашој групи. Тамо смо одиграли доста конкурентан меч. Они долазе после тешког пораза у домаћем првенству, и треба очекивати реакцију са њихове стране, посебно јер су све екипе веома мотивисане да играју у атмосфери какву ми имамо у Пиониру. Имали смо довољно времена да се одморимо и припремимо за сутрашњи меч. Идемо на победу", истакао је Загорац.

Утакмица 8. кола Ц групе Еврокупа Партизан - Валенсија на програму је сутра са почетком у 19 сати у хали "Александар Николић". Валенсија је прва у групи са скором 5-2, а Партизан пети са 2-5.

Кошаркаши Партизана у среду настављају серију тешких утакмица.

Гост црно-белих у дворани "Александар Николић" виће Валенсија, а екипа Андрее Тринкијеријадочекује троструког освајача Еврокупа са скором 2-4 и са јасним значајем сваког меча до краја групне фазе.

Дан пред утакмицу, Партизан је упутио апел навијачима да се суздрже од убацивања предмета на терен, а шеф струке црно-белих Андреа Тринкијери говорио је о важности наредне утакмице и о симболици коју она доноси за оба тима.

"Очекује нас тешка, занимљива утакмица, против квалитетног противника. Иако се тек други пут састајемо, Валенсија и ми имамо заједничку историју, јер је пуно играча оставило дубок траг у оба клуба. Томашевић, Милојевић, Перовић, Авдаловић, Лучић... Према томе, овај меч је за оба тима посебан", рекао је Италијан за клупски сајт.

Раде Загорац, важан "шраф" у игри његовог тима, носио је у Подгорици маску на лицу због операције носа, а са том заштитом наступаће и у наредним недељама.

Он је истакао да је Валенсија "можда и најбоља екипа у Групи Ц".

"Тамо смо одиграли доста конкурентан меч. Они долазе после тешког пораза у домаћем првенству (100:66 на гостовању Тенерифама, прим. аут) и треба очекивати реакцију са њихове стране, посебно јер су све екипе веома мотивисане да играју у атмосфери какву ми имамо у Пиониру", изјавио је Загорац.

Према његовим речима, црно-бели су имали довољно времена да се одморе од гостовања Будућности и користе дане од недеље да се припреме за дуел против шпанског ривала.

"Идемо на победу", истакао је Загорац. 

Парови 8. кола Групе Ц:

у уторак

Турк Телеком - Асвел 18.00

у среду

Зенит - Тренто 18.00
Партизан - Валенсија 19.00

Табела: Валенсија 5-2, Асвел 5-2, Зенит 4-3, Турк Телеком 3-4, Партизан 2-5, Тренто 2-5.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар