EK: Trinkijeri pred Valensiju...

Tek drugi put igramo, a imamo bogatu zajedničku istoriju! Rade Zagorac ubeđen da crno-beli mogu da pobede i naprave ozbiljan korak u borbi za plasman u Top 16 fazu.  Trinkijeri: Valensija i mi - mnogo igrača, istorije. . .  U najavi duela protiv lidera tabele Grupe C, trener crno-belih podsetio na košarkaše koji su nosili dres oba kluba. "Prema tome, ovaj meč je poseban za oba tima".

Košarka 20.11.2018 | 20:15
EK: Trinkijeri pred Valensiju...
Košarkaši Partizana dočekaće u sredu Valensiju u utakmici osmog kola Evrokupa, a trener crno-belihAndrea Trinkijeri kaže da je ovaj duel važan zbog rezultatskog značaja, ali i poseban zbog određenih veza iz prošlosti između ova dva kluba.

"Očekuje nas važna, teška, zanimljiva utakmica, protiv kvalitetnog protivnika. Iako se tek drugi put sastajemo, Valensija i mi imamo zajedničku istoriju jer je puno igrača ostavilo dubok trag u oba kluba. Tomašević, Milojević, Perović, Avdalovic, Lučić... prema tome, ovaj meč je za oba tima poseban", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Partizan je u nedelju poražen na gostovanju kod Budućnosti u relativno neizvesnoj utakmici, dok je Valensija ubedljivo poražena na gostovanju kod Tenerifa.

Rade Zagorac će i na sutrašnjem meču nositi zaštitnu masku, a kaže da veruje u pobedu nad renomiranim protivnikom iz Španije.

"Valensija je možda i najbolja ekipa u našoj grupi. Tamo smo odigrali dosta konkurentan meč. Oni dolaze posle teškog poraza u domaćem prvenstvu, i treba očekivati reakciju sa njihove strane, posebno jer su sve ekipe veoma motivisane da igraju u atmosferi kakvu mi imamo u Pioniru. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za sutrašnji meč. Idemo na pobedu", istakao je Zagorac.

Utakmica 8. kola C grupe Evrokupa Partizan - Valensija na programu je sutra sa početkom u 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić". Valensija je prva u grupi sa skorom 5-2, a Partizan peti sa 2-5.

Košarkaši Partizana u sredu nastavljaju seriju teških utakmica.

Gost crno-belih u dvorani "Aleksandar Nikolić" viće Valensija, a ekipa Andree Trinkijerijadočekuje trostrukog osvajača Evrokupa sa skorom 2-4 i sa jasnim značajem svakog meča do kraja grupne faze.

Dan pred utakmicu, Partizan je uputio apel navijačima da se suzdrže od ubacivanja predmeta na teren, a šef struke crno-belih Andrea Trinkijeri govorio je o važnosti naredne utakmice i o simbolici koju ona donosi za oba tima.

"Očekuje nas teška, zanimljiva utakmica, protiv kvalitetnog protivnika. Iako se tek drugi put sastajemo, Valensija i mi imamo zajedničku istoriju, jer je puno igrača ostavilo dubok trag u oba kluba. Tomašević, Milojević, Perović, Avdalović, Lučić... Prema tome, ovaj meč je za oba tima poseban", rekao je Italijan za klupski sajt.

Rade Zagorac, važan "šraf" u igri njegovog tima, nosio je u Podgorici masku na licu zbog operacije nosa, a sa tom zaštitom nastupaće i u narednim nedeljama.

On je istakao da je Valensija "možda i najbolja ekipa u Grupi C".

"Tamo smo odigrali dosta konkurentan meč. Oni dolaze posle teškog poraza u domaćem prvenstvu (100:66 na gostovanju Tenerifama, prim. aut) i treba očekivati reakciju sa njihove strane, posebno jer su sve ekipe veoma motivisane da igraju u atmosferi kakvu mi imamo u Pioniru", izjavio je Zagorac.

Prema njegovim rečima, crno-beli su imali dovoljno vremena da se odmore od gostovanja Budućnosti i koriste dane od nedelje da se pripreme za duel protiv španskog rivala.

"Idemo na pobedu", istakao je Zagorac. 

Parovi 8. kola Grupe C:

u utorak

Turk Telekom - Asvel 18.00

u sredu

Zenit - Trento 18.00
Partizan - Valensija 19.00

Tabela: Valensija 5-2, Asvel 5-2, Zenit 4-3, Turk Telekom 3-4, Partizan 2-5, Trento 2-5.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar