Реалов “јефтини” напад на Енглезе!

Рашфорд и Ериксен за 101. 000. 000, Дијаз за џабе! Могло би да се исплати. . .  Реал у пакету жели да доведе Ериксена и Рашфорда! Челници Реала увелико мисле на наредну сезону, па су сходно томе већ направили план потенцијалних појачања.

Фудбал 22.11.2018 | 22:30
Реалов “јефтини” напад на Енглезе!
Како преносе острвски медији, краљевски клуб је заинтересован за два фудбалера из Премијер лиге, Кристијана Ериксена из Тотенхема и Маркуса Рашфорда из Манчестер јунајтеда.

Скаути Реала су на неколико утакмица Јунајтеда пратили игре Рашфорда и у Мадриду верују да би понуда од 56 милиона евра била довољна да се 21-годишњи нападач пресели у Мадрид.

Рашфорд је ове сезоне стартовао на свега пет утакмица у Премијер лиги, а постигао је два гола, против Вест Хема и Борнмута. Утисак је да није напредовао под командом Жозеа Муриња као и да није задовољан минутажом коју има ове сезоне.

Што се тиче Ериксона, он је и раније био на мети троструког узастопног првака Европе. Реал сматра да би понуда од 45 милиона евра за 26-годишњег играча била довољна, а Ериксена виде као наследника Луке Модрића.

Репрезентативцу Данске остало је још 18 месеци уговора са Тотенхемом, а преговори око наставка сарадње су тренутно у прекиду.

Управи није требало много да схвати. Актуелна генерација Мадриђана освојила је све што се могло освојити и помало се заситила. И године тако налажу. Није то више млад тим. И зато на стадиону “Сантјаго Бернабеу” већ неко време мисле о неопходној реконструкцији тима. Никад то није лако кад су шампионске генерације у питању. И зато сада у Реалу размишљају како то да учине на најбезболнији начин. Читај: најјефтинији. Стога у данашњем издању острвског таблоида Сан – јесте жут, али уме да погоди кад су трансфери у питању – под вињетом ексклузивно прича о нападу Шпанаца на Маркуса Рашфорда и Кристијана Ериксена.

Све скупа Реал би за асове Манчестер јунајтеда и Тотенхема био спреман да понуди 101.000.000 евра, што се у данашњем фудбалу чак и не сматра толико значајном сумом. Штавише, ако би му то и успело, могли бисмо да кажемо да је направио прилично јефтин посао.

Међутим, има и основа за тако нешто с обзиром да Ериксену уговор са Тотенхемом истиче за 18 месеци, а преговори о продужетку сарадње не теку очекиваним темпом. Што ће рећи да би наредно лето било последња прилика за Певце да узму озбиљан новац за Данца. Знајући то, Реал је спреман да понуди 44.900.000 евра, а већ сада можемо да кажемо да ће Тотенхем испрва вероватно тражити и скоро дупло већи новац. Али и да ће остати без аргумената ако до лета не потпише нови уговор са Ериксеном.

Рашфорд би био нешто скупљи, Краљевски клуб би ишао до 50.000.000 фунти, односно 56.100.000 евра. Ни то није превелика сума, напротив, посебно ако имамо у виду да се острвски великани ионако муче да пронађу енглеске фудбалере који заиста могу да одраде посао у конкуренцији иностраних аждаја, а не само да попуњавају број. Мада, Рашфорд није задовољан што на Олд Трафорду није стартер. Како било, ово нам баш и не делује тако реално, али Реал ће покушати. Његови изасланици већ неко време су редовни на Јунајтедовим утакмицама, али се до сада мислило да су ту због Пола Погбе и Ромелуа Лукакуа. Сантјаго Солари је, тврди Сан, ипак пре за Рашфорда.

На крају, мадридски Ас доноси и информацију о нападу на Браима Дијаза, суперталентованог офанзивног везисту Манчестер Ситија, који је ове сезоне одиграо само 148 минута и постигао два гола против Фулама. Он је наводно због мањка простора за игру већ решио да напусти Манчестер и врло би се радо вратио у Шпанију – рођен је и поникао у Малаги. Уговор му истиче следећег лета и већ од јануара би слободно могао да преговара са заинтересованим послодавцима. План Краљевског клуба је да следећег лета одради припреме са првим тимом, па да на основу тога виде да ли ће га одмах задржати или ће га, каоМарка Асенсија својевремено, прво послати на каљење у неки други клуб из Примере.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар