Realov “jeftini” napad na Engleze!

Rašford i Eriksen za 101. 000. 000, Dijaz za džabe! Moglo bi da se isplati. . .  Real u paketu želi da dovede Eriksena i Rašforda! Čelnici Reala uveliko misle na narednu sezonu, pa su shodno tome već napravili plan potencijalnih pojačanja.

Fudbal 22.11.2018 | 22:30
Realov “jeftini” napad na Engleze!
Kako prenose ostrvski mediji, kraljevski klub je zainteresovan za dva fudbalera iz Premijer lige, Kristijana Eriksena iz Totenhema i Markusa Rašforda iz Mančester junajteda.

Skauti Reala su na nekoliko utakmica Junajteda pratili igre Rašforda i u Madridu veruju da bi ponuda od 56 miliona evra bila dovoljna da se 21-godišnji napadač preseli u Madrid.

Rašford je ove sezone startovao na svega pet utakmica u Premijer ligi, a postigao je dva gola, protiv Vest Hema i Bornmuta. Utisak je da nije napredovao pod komandom Žozea Murinja kao i da nije zadovoljan minutažom koju ima ove sezone.

Što se tiče Eriksona, on je i ranije bio na meti trostrukog uzastopnog prvaka Evrope. Real smatra da bi ponuda od 45 miliona evra za 26-godišnjeg igrača bila dovoljna, a Eriksena vide kao naslednika Luke Modrića.

Reprezentativcu Danske ostalo je još 18 meseci ugovora sa Totenhemom, a pregovori oko nastavka saradnje su trenutno u prekidu.

Upravi nije trebalo mnogo da shvati. Aktuelna generacija Madriđana osvojila je sve što se moglo osvojiti i pomalo se zasitila. I godine tako nalažu. Nije to više mlad tim. I zato na stadionu “Santjago Bernabeu” već neko vreme misle o neophodnoj rekonstrukciji tima. Nikad to nije lako kad su šampionske generacije u pitanju. I zato sada u Realu razmišljaju kako to da učine na najbezbolniji način. Čitaj: najjeftiniji. Stoga u današnjem izdanju ostrvskog tabloida San – jeste žut, ali ume da pogodi kad su transferi u pitanju – pod vinjetom ekskluzivno priča o napadu Španaca na Markusa Rašforda i Kristijana Eriksena.

Sve skupa Real bi za asove Mančester junajteda i Totenhema bio spreman da ponudi 101.000.000 evra, što se u današnjem fudbalu čak i ne smatra toliko značajnom sumom. Štaviše, ako bi mu to i uspelo, mogli bismo da kažemo da je napravio prilično jeftin posao.

Međutim, ima i osnova za tako nešto s obzirom da Eriksenu ugovor sa Totenhemom ističe za 18 meseci, a pregovori o produžetku saradnje ne teku očekivanim tempom. Što će reći da bi naredno leto bilo poslednja prilika za Pevce da uzmu ozbiljan novac za Danca. Znajući to, Real je spreman da ponudi 44.900.000 evra, a već sada možemo da kažemo da će Totenhem isprva verovatno tražiti i skoro duplo veći novac. Ali i da će ostati bez argumenata ako do leta ne potpiše novi ugovor sa Eriksenom.

Rašford bi bio nešto skuplji, Kraljevski klub bi išao do 50.000.000 funti, odnosno 56.100.000 evra. Ni to nije prevelika suma, naprotiv, posebno ako imamo u vidu da se ostrvski velikani ionako muče da pronađu engleske fudbalere koji zaista mogu da odrade posao u konkurenciji inostranih aždaja, a ne samo da popunjavaju broj. Mada, Rašford nije zadovoljan što na Old Trafordu nije starter. Kako bilo, ovo nam baš i ne deluje tako realno, ali Real će pokušati. Njegovi izaslanici već neko vreme su redovni na Junajtedovim utakmicama, ali se do sada mislilo da su tu zbog Pola Pogbe i Romelua Lukakua. Santjago Solari je, tvrdi San, ipak pre za Rašforda.

Na kraju, madridski As donosi i informaciju o napadu na Braima Dijaza, supertalentovanog ofanzivnog vezistu Mančester Sitija, koji je ove sezone odigrao samo 148 minuta i postigao dva gola protiv Fulama. On je navodno zbog manjka prostora za igru već rešio da napusti Mančester i vrlo bi se rado vratio u Španiju – rođen je i ponikao u Malagi. Ugovor mu ističe sledećeg leta i već od januara bi slobodno mogao da pregovara sa zainteresovanim poslodavcima. Plan Kraljevskog kluba je da sledećeg leta odradi pripreme sa prvim timom, pa da na osnovu toga vide da li će ga odmah zadržati ili će ga, kaoMarka Asensija svojevremeno, prvo poslati na kaljenje u neki drugi klub iz Primere.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar