Људина: Ван Дајк тјешио судију због смрти мајке!

Плус, један потез вредан пажње пре утакмице с Немцима. . . ! Нијемци тужни, Холанђани славе, а судија плаче?! Главни арбитар меча у Гелзенкирхену, 38-годишњи Овидију Хатеган није могао да сакрије сузе послије посљедњег звиждука. . .

Фудбал 20.11.2018 | 19:15
Људина: Ван Дајк тјешио судију због смрти мајке!
Колико је значајан за игру Ливерпула да се приметити по томе што Црвени примају мање голова него пре његовог доласка из Саутемптона. Да уме да буде користан и на другом крају терена потврдио је одласком у казнени простор Немаца и голом у надокнади осигурао Холандији прво место на табели Групе 1 дивизије А Лиге нација. А какав је човек, заправо, Вирџил ван Дајк могли смо да се уверимо пре и после утакмице у Гелзенкирхену, где је са два ванфудбалска геста показао класу.

Најпре приликом изласка на терен, пошто је у прохладној новембарској вечери скинуо горњи део тренерке и њиме огрнуо девојчицу која је заједно са репрезентативцима Холандије изалша на терен, што није промакло ТВ камерама. А онда и потез по окончању меча у коме је дотрчао до румунског арбитра Овидију Хаченага и тешио га видевши да је овај бризнуо у плач.

„Изгледао је сломљено. Плакао је као киша, јер му је мајка недавно преминула. Рекао сам му да буде јак, да издржи и да је добро судио утакмицу. То јесте мала ствар, али му можда помогне да превазиће ситуацију“, рекао је Вирџил ван Дајк.

Некад и загрљај значи. Аплауз.



Нијемци и Холанђани су у Гелзенкирхену одиграли веома занимљив дуел, у којем су гости у финишу стигли велику разлику, изборили реми (2:2) и пласман на завршни турнир Лиге нација.

Послије меча на Велтинс Арени осим о великом преокрету, прича се и о главном судији меча Овидију Хатегану.

Изненађујуће је то што је завршетак дуела дочекао у сузама.

Уплаканом Румуну прво је пришао холандски фудбалер Вирџил Ван Дајк и загрлио га.

Фудбалер који је поставио коначан резултат утакмице открио је шта је то "сломило" судију Хатегана.

Рекао је да је пришао румунском арбитру на крају меча како би се поздравио са њим и одао му признање за добро суђење, а да је он изненада бризнуо у плач.

"Питао сам га како је, а он ми је рекао да се осјећа лоше, јер му је недавно преминула мајка. Било му је тешко и почео је да плаче. Загрлио сам га и рекао му да је добро судио, желећи да га утјешим. Било је баш тужно и надам се да сам му макар мало помогао", изјавио је Ван Дајк.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар