Ljudina: Van Dajk tješio sudiju zbog smrti majke!

Plus, jedan potez vredan pažnje pre utakmice s Nemcima. . . ! Nijemci tužni, Holanđani slave, a sudija plače?! Glavni arbitar meča u Gelzenkirhenu, 38-godišnji Ovidiju Hategan nije mogao da sakrije suze poslije posljednjeg zvižduka. . .

Fudbal 20.11.2018 | 19:15
Ljudina: Van Dajk tješio sudiju zbog smrti majke!
Koliko je značajan za igru Liverpula da se primetiti po tome što Crveni primaju manje golova nego pre njegovog dolaska iz Sautemptona. Da ume da bude koristan i na drugom kraju terena potvrdio je odlaskom u kazneni prostor Nemaca i golom u nadoknadi osigurao Holandiji prvo mesto na tabeli Grupe 1 divizije A Lige nacija. A kakav je čovek, zapravo, Virdžil van Dajk mogli smo da se uverimo pre i posle utakmice u Gelzenkirhenu, gde je sa dva vanfudbalska gesta pokazao klasu.

Najpre prilikom izlaska na teren, pošto je u prohladnoj novembarskoj večeri skinuo gornji deo trenerke i njime ogrnuo devojčicu koja je zajedno sa reprezentativcima Holandije izalša na teren, što nije promaklo TV kamerama. A onda i potez po okončanju meča u kome je dotrčao do rumunskog arbitra Ovidiju Hačenaga i tešio ga videvši da je ovaj briznuo u plač.

„Izgledao je slomljeno. Plakao je kao kiša, jer mu je majka nedavno preminula. Rekao sam mu da bude jak, da izdrži i da je dobro sudio utakmicu. To jeste mala stvar, ali mu možda pomogne da prevaziće situaciju“, rekao je Virdžil van Dajk.

Nekad i zagrljaj znači. Aplauz.



Nijemci i Holanđani su u Gelzenkirhenu odigrali veoma zanimljiv duel, u kojem su gosti u finišu stigli veliku razliku, izborili remi (2:2) i plasman na završni turnir Lige nacija.

Poslije meča na Veltins Areni osim o velikom preokretu, priča se i o glavnom sudiji meča Ovidiju Hateganu.

Iznenađujuće je to što je završetak duela dočekao u suzama.

Uplakanom Rumunu prvo je prišao holandski fudbaler Virdžil Van Dajk i zagrlio ga.

Fudbaler koji je postavio konačan rezultat utakmice otkrio je šta je to "slomilo" sudiju Hategana.

Rekao je da je prišao rumunskom arbitru na kraju meča kako bi se pozdravio sa njim i odao mu priznanje za dobro suđenje, a da je on iznenada briznuo u plač.

"Pitao sam ga kako je, a on mi je rekao da se osjeća loše, jer mu je nedavno preminula majka. Bilo mu je teško i počeo je da plače. Zagrlio sam ga i rekao mu da je dobro sudio, želeći da ga utješim. Bilo je baš tužno i nadam se da sam mu makar malo pomogao", izjavio je Van Dajk.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar