Авокадово уље - еликсир за кожу

Авокадово уље Успорава и знакове старења јер подстиче метаболизам колагена, повећава његову топивост у дермису, а висок садржај витамина Е помаже у неутралисању слободних радикала.

Мода и љепота 20.11.2018 | 13:03
Авокадово уље - еликсир за кожу
МЕЂУ делотворним уљима за негу, авокадово уље има изванредну моћ да регенерише и подмлади кожу. Садржи високе концентрације есенцијалних масних киселина које спречавају њено исушивање и одржавају еластичност. У кожу продире дубље од свих биљних уља и на тај начин уноси активне састојке до најдубљих слојева дермиса. Антибактеријска и зацељујућа својства чине га идеалном базом за третмане рана, акни, дерматитиса. Код екцема и псоријазе ово уље ублажава свраб.

Успорава и знакове старења јер подстиче метаболизам колагена, повећава његову топивост у дермису, а висок садржај витамина Е помаже у неутралисању слободних радикала. Поседује и особине које му омогућавају да упија УВ зраке. Заправо, од свих биљних уља, авокадово се показало најефикаснијим средством за заштиту од сунца, пегица насталих од сунчања, као и од опекотина.

Због завидних количина лецитина и фитостерола користи се и у козметичким препаратима. Садржи и витамине А, Б1, Б2, Д, Е, пантотенску киселину, протеине. Сви ови састојци чине да авокадово уље влажи и омекшава кожу, нарочито зрелу и суву, делујући истовремено против бора.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар