Човић: Постигнут договор с СНСД

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић истакао је како је постигнут одређен напредак на евроатлантском путу, упркос опструкцијама појединих структура у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 20.11.2018 | 10:51
Човић: Постигнут договор с СНСД
Према његовим ријечима, сарадња с друга два члана Предсједништва БиХ била је задовољавајућа, о чему говори податак да у протеклом мандату није забиљежен нити један случај прегласавања у том тијелу.

"Нажалост, нека неслагања су била превелика да бисмо их потпуно сакрили од очију јавности, попут, примјерице, ревизије тужбе против Србије, одлуке Уставног суда БиХ о Дану РС-а, неовлаштеног отварања дипломатске поште за чланове Предсједништва, Изборног закона, Пељешког моста. Сва та питања су генерирана и унилатерарно јавно проблематизирана од бошњачког члана, колеге Бакира Изетбеговића. Наравно, без било каквог успјеха, али уз непотребно дизање тензија и дестабилизацију односа на политичкој сцени. Све то скупа нас је битно успоравало у реализацији наших еуроатлантских аспирација и рјешавању битних политичких и уставних проблема, што је, по свој прилици, и био стварни циљ тих авантура, казао је Човић у интервјуу за Вечерњи лист.

Када је у питању "хрватско питање" устврдио је како је то, прије свега, питање БиХ и њене одрживости као сложене вишенационалне државе.

"Упорно се настоји изолирати и хрватску политику и хрватски народ у БиХ, а његов захтјев омаловажити, реинтрепретирати, релативизирати, а у коначници негирати, па чак и криминализирати. Као одговор на те покушаје који, сасвим извјесно, ни након избора неће престати, ми ћемо наставити интензивно радити на интернационализацији питања о положају Хрвата у БиХ, у спрези са захтјевом за потпуном проведбом одлука Уставног суда БиХ о конститутивности и легитимном представљању у циљу заштите уставног поретка БиХ како бисмо спријечили његово циљано разарање и урушавање", поручио је Човић.

Човић се у интервјуу осврнуо и на преговоре о проведби изборних резултата, подсјетивши како је ХДЗ БиХ постигао споразум о сарадњи са СНСД-ом, а сада слиједе преговори с бошњачким политичким представницима.

"Надамо се како ће се у идућим данима стабилизирати и бошњачка политичка сцена те да ћемо имати јаснију слику ко с те стране жели бити наш партнер у власти и, на крају крајева, с ким требамо уопће разговарати. Најважније је да се договоримо око успоставе власти и њезина функционирања како би могла провести нужне реформе, а избор позиције ће овисити о процјени колико је она значајна за реализацију програмских циљева ХНС-а и ХДЗ-а БиХ те свих оних које усугласимо с партнерима у власти", закључио је Човић.

Извор: Фена

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

20.11.2018 09:58

Како се неки људи боре за свој народ то је цудо..изгледа да је српско ухо проклето јос од Вујицине сјекире

ОДГОВОРИТЕ
Name

аа

20.11.2018 10:52

Њих двојица се једино боре за своје џепове. Мада ни остали политичари нису ништа бољи

Name

Деки

20.11.2018 11:23

Ма лако се хрвати договоре измедју себе.

Name

БРАЋА

20.11.2018 09:59

ДВА МЕТИЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

20.11.2018 10:00

Већи је проблем што нема договора са Бошњацима.И даље ће Вам они бирати представнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУПЕТАЊА

20.11.2018 10:03

Ова лупа о ЕУ. интеграцијама а ЕУ повратна лопта о градзанској БИХ. ово ми лици на луд .... збуњеног и немој те нас вас двојица водити у ЕУ молим вас јер обојица сте за сада непозељни у тој ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.11.2018 10:29

А коко ова два мисле водити у ЕУ??? Па ваљда треба владавина права правна дрзава закон па реформеееее па тек онда идемо али вас два тад требате бити у затбиримма и одузимање васе имовине од Русије до Кипра по тајним и јавним !!или мислите вас два да цете се извуци појрити затрпати партијом фотеојом куповином итд итд вас народ добро зна само нема моци блокирали сте све институције и сад се бахатите и узивате у свом уцинку@!!фуј фуј

Name

РАДОБОЉА

20.11.2018 10:37

ОВО ЈЕ КОЛИНДА,ПЛЕНКОВИЋ И БРКИЋ НАРЕДИ ЛИ СВОМ ДРАГАНУ ДА ЉУБИ БРАТА МИЛУ ДА ОН РАЗВИЈА ХР ХБ У МОСТАРУ

Name

Шта кажу реформе

20.11.2018 10:25

Када Човић и Додик причају о реформама то вам је као да Коза Ностра прича о борби против трафикинга,проституције,шверцу наркотика.Цитирам Небојшу Вукановића од јуче

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

20.11.2018 10:54

Управо тако. Хм, манипулатори!

Name

Xx

20.11.2018 10:34

ВУЦЕ БРАНКОВИЦУ! То ти је ново име Цавицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

20.11.2018 11:07

Греска! На ходајуци написах мислеци да се ради о Цавицу. Цовиц ме мање интересује поред локалних издајника! Ово за Цавица стоји!

Name

к

20.11.2018 10:50

Годинама си само пљацкао свој народ, заједно са теби блиским, док је твој народ нестајао из БиХ. Много си велики криминалац, то знаци сав неморал је ту.... кради, лази, убијај..... итд. Не интересује тебе народ осим да побиједис на изборима и наставис јос безоцније.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

20.11.2018 11:03

МНОГИ БИРАЧИ ВЛАСТИ КОМЕНТАРИШУ ДА ИМ ЈЕ РЕЧЕНО ДА ДОДИК ИДЕ У ПРЕДСЈЕДНИШТВО ДА КРЧИ ПУТ У БУДУЋНОСТИ ЗА ЈЕДАННОГ ЈЕДИНОГА ПРЕДСЈЕДНИКА И ТО НА ЧЕЛУ СА ЊИМ . АКО БУДЕ ИМАО У РС НАЈВЕЋИ БРОЈ ГЛАСОВА ДА ЋЕ ГОРЕ РАДИТИ ПО ВОЉИ СВОЈИХ БИРАЧА. БИТИ ПАПА НАД ПАПАМА.ЉУДИ МОЈИ ОВОМ НАРОДУ ЈЕ НАПУЊЕНА ГЛАВА ЗА НОВАЦ СВИМ И СВАЧИМ.МНОГИМА ОВО ОДГОВАРА .РАДИ КО ШТА ХОЋЕ.ПАРЕ СЕ ВРТЕ КАО НА ТРАЦИ АЛИ У СВЕМУ ОВОМЕ СЕ ТУМАРА. СВАКОМЕ НЕШТО ФАЛИ. СВИ ИМАЈУ ПРОБЛЕМА ГЕНЕРАЛНО, АЛИ СЕ СВИ ЛИЈЕЧЕ ГЛУПОСТИМА ЗАТО ШТО НИШТА НЕ ФУНКЦИЈОНИШЕ.САМО ИХ ДОБРО ПОСМАТРАЈТЕ ВИДЈЕЋЕТЕ ТУГУ ГОЛЕМУ СВЕ ЈЕ ЛАЖНО И ПОКВАРЕНО ДА НЕМА ДАЉЕ,КО ХОЋЕ СВЕ ВИДИ КО НЕЋЕ НЕКА БРОЈИ ПАРЕ МАЛО МУ БИЛО.ИЗБОРИ СУ ПРОШЛИ ВЛАСТ ЈЕ ОСТВАРИЛА СВОЈ ЦИЉ ПРИМЈЕТИ СЕ ДА ЈЕ СВЕ НА ГУРАЊЕ. ЗАТО НА КРАЈУ ,СПАШАВАЈ СЕ КО МОЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

русилацки тандем

20.11.2018 11:04

Наравно да вам се лако договорити..лопови и криминалци не познају вјеру националност а ни образ...Врло је јасно ста вам је намјера,али неце вам то успјети јаци смо..има нас висе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знало се

20.11.2018 11:04

Потврдило се да је Додик-Додиг (хрват). Потврдило се то на јуцерасњој сједници Скупстине РС,када је Додик (Додиг) ДВА пута пољубио Предсједницу Скупштине Србије (по хрватском обицају).

ОДГОВОРИТЕ
Name

О БОЖЕ:

20.11.2018 11:40

Па Човић је много прије од Додика требао на ""ЦРНУ ЛИСТУ"" па му је завидан за то трчи за њим ко пудлица за дамом!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оцекивано

20.11.2018 12:53

Брат са братом.

ОДГОВОРИТЕ