Кинези кваре бајку Келна и Модеста!

Тјенђин жели да заштити своје интересе пред ФИФА-ом!

Фудбал 22.11.2018 | 09:45
Кинези кваре бајку Келна и Модеста!
С великом еуфоријом Келн је у суботу увече на 70. рођендан овог клуба обелоданио ангажовање провереног голгетера Антонија Модеста (30), али је бајка сада напрасно доспела у неизвесност.

Искусни Француз је потписао уговор до јуна 2023. године на Рајн Енерги стадиону, међутим, још увек неће моћи да заигра за Јарчеве јер ФИФА није ни разматрала његов захтев за превремени раскид уговора у Кини.

Наиме, Тјенђин тврди да има валидан уговор с фудбалером до 2020. и прети му тужбом пред Арбитражом у Лозани. Логично, платили су Келну својевремено обештећење од чак 35.000.000 евра и желе да се заштите.

"Модест је 2017. потписао уговор на три сезоне. Од августа ове године самоиницијативно је напустио тим иако је уредно регистрован и поднео захтев ФИФА за раскид уговора. Тјенђин је адекватно одговорио на тужбу и доставио аргументе којима спори захтев за раскид од стране играча. Пре него што је ФИФА одлучила о случају играч је већ потписао уговор с Келном и тако прекршио правила ове организације. Верујемо да ће ФИФА поштено одлучити у овом случају, а наш клуб ће предузети све неопходне кораке како би заштитио своје интересе, чак ако треба и пред Судом за спортску арбитражу", наводи се у саопштењу Тјенђина.

Због оваквог развоја ситуације Модест тешко да ће дебитовати за викенд у наредном колу Цвајте када Келн гостује у Дармштату.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар