Kinezi kvare bajku Kelna i Modesta!

Tjenđin želi da zaštiti svoje interese pred FIFA-om!

Fudbal 22.11.2018 | 09:45
Kinezi kvare bajku Kelna i Modesta!
S velikom euforijom Keln je u subotu uveče na 70. rođendan ovog kluba obelodanio angažovanje proverenog golgetera Antonija Modesta (30), ali je bajka sada naprasno dospela u neizvesnost.

Iskusni Francuz je potpisao ugovor do juna 2023. godine na Rajn Energi stadionu, međutim, još uvek neće moći da zaigra za Jarčeve jer FIFA nije ni razmatrala njegov zahtev za prevremeni raskid ugovora u Kini.

Naime, Tjenđin tvrdi da ima validan ugovor s fudbalerom do 2020. i preti mu tužbom pred Arbitražom u Lozani. Logično, platili su Kelnu svojevremeno obeštećenje od čak 35.000.000 evra i žele da se zaštite.

"Modest je 2017. potpisao ugovor na tri sezone. Od avgusta ove godine samoinicijativno je napustio tim iako je uredno registrovan i podneo zahtev FIFA za raskid ugovora. Tjenđin je adekvatno odgovorio na tužbu i dostavio argumente kojima spori zahtev za raskid od strane igrača. Pre nego što je FIFA odlučila o slučaju igrač je već potpisao ugovor s Kelnom i tako prekršio pravila ove organizacije. Verujemo da će FIFA pošteno odlučiti u ovom slučaju, a naš klub će preduzeti sve neophodne korake kako bi zaštitio svoje interese, čak ako treba i pred Sudom za sportsku arbitražu", navodi se u saopštenju Tjenđina.

Zbog ovakvog razvoja situacije Modest teško da će debitovati za vikend u narednom kolu Cvajte kada Keln gostuje u Darmštatu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar