Стратосферска понуда...!

Сампаолију за две године 34. 000. 000 евра! Задатак – пласман на Мундијал!

Фудбал 23.11.2018 | 17:00
Стратосферска понуда...!
Јужноамерички медији су је назвали „понуда из стратосфере“. Јасна алузија да су цене у свету фудбала отишле у вис, да не могу се контролишу. А и Кинези су познати по томе да немају меру, па су пред ХорхеаСампаолија ставили предлог који нико нормалан, ваљда, не би одбио.

Челници тамошњег Савеза желе да Аргентинац преузме бригу о њиховој А репрезентацији и да је одведе на Мундијал у Катару 2022. Кинези имају само једно једино учешће на завршним турнирима Првенства света (2002) и намерачили су се да направе нешто значајно. Спремни су то да плате, машу уговором од чак 17.000.000 евра годишње плате Сампаолију. Уговор би важио на две године, што значи да би темпераментни стручњак за две године, колико трају квалификације, инаксирао 34.000.000 евра! Без обзира да ли успео или не у мисији пласмана на Мундијал.

Под условом да пристане, Сампаоли би на клупи селекције Кине заменио Марчела Липија, пошто је Италијан најавио да ће му Куп Азије у Уједињеним Арапским Емиратима (од 5. јануара до 1. фебруара) бити опроштајно такмичење. Наредни изазов су управо квалификације за Првенство света 2022, па се очекује да дотад Сампаоли преузме палицу.

Кинези очигледно не маре много за дебакл који је Хорхе Сампаоли претрпео са Агрентином на летошњем  Мундијалу у Русији. Уосталом, 58-годишњи стручњак је био освајач Копа Америка са Чилеом 2015, као и троструки првак Чилеа са екипом Универзидад де Чиле, са којом је био најбољи и у Копа Судамерикана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар