Stratosferska ponuda...!

Sampaoliju za dve godine 34. 000. 000 evra! Zadatak – plasman na Mundijal!

Fudbal 23.11.2018 | 17:00
Stratosferska ponuda...!
Južnoamerički mediji su je nazvali „ponuda iz stratosfere“. Jasna aluzija da su cene u svetu fudbala otišle u vis, da ne mogu se kontrolišu. A i Kinezi su poznati po tome da nemaju meru, pa su pred HorheaSampaolija stavili predlog koji niko normalan, valjda, ne bi odbio.

Čelnici tamošnjeg Saveza žele da Argentinac preuzme brigu o njihovoj A reprezentaciji i da je odvede na Mundijal u Kataru 2022. Kinezi imaju samo jedno jedino učešće na završnim turnirima Prvenstva sveta (2002) i nameračili su se da naprave nešto značajno. Spremni su to da plate, mašu ugovorom od čak 17.000.000 evra godišnje plate Sampaoliju. Ugovor bi važio na dve godine, što znači da bi temperamentni stručnjak za dve godine, koliko traju kvalifikacije, inaksirao 34.000.000 evra! Bez obzira da li uspeo ili ne u misiji plasmana na Mundijal.

Pod uslovom da pristane, Sampaoli bi na klupi selekcije Kine zamenio Marčela Lipija, pošto je Italijan najavio da će mu Kup Azije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (od 5. januara do 1. februara) biti oproštajno takmičenje. Naredni izazov su upravo kvalifikacije za Prvenstvo sveta 2022, pa se očekuje da dotad Sampaoli preuzme palicu.

Kinezi očigledno ne mare mnogo za debakl koji je Horhe Sampaoli pretrpeo sa Agrentinom na letošnjem  Mundijalu u Rusiji. Uostalom, 58-godišnji stručnjak je bio osvajač Kopa Amerika sa Čileom 2015, kao i trostruki prvak Čilea sa ekipom Univerzidad de Čile, sa kojom je bio najbolji i u Kopa Sudamerikana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar