Душан Тадић о пеналима, "крпљењу" и својој игри...

"Надам се да нам бараж Лиге нација неће ни бити потребан", рекао је један од лидера "орлова" уочи меча против Литванаца.

Фудбал 20.11.2018 | 12:00
Душан Тадић о пеналима, "крпљењу" и својој игри...
Фудбалска репрезентација Србије у добром расположењу се припрема за последњи меч у Лиги нација, против Литваније (уторак, 20.45 часова), мотивисана да у Хумској улици "овери" прво место у Групи 4 Лиге "Ц".

Као и до сада, важан "шраф" игре екипе Младена Крстајића биће један од лидера репрезентације,Душан Тадић (29).

Офанзивац "орлова" појавио се дан пред меч на конференцији за новинаре у "Кући фудбала" Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови у говорио о дуелу против "фењераша" Групе 4, који још није освојио ни бод.

Очекивано, Тадић је био упитан за извођење једанаестераца, које се у новом такмичењу испоставило као проблем наше "А" селекције.

"Пенали се промашују. Тако се наместило. И код других играча се дешава. Требало би да се трудимо да их реализујемо, али до сада (промашаји) нису имали утицај, па смо и даље први. Надам се да ћемо их користити када буду дошле најбитније утакмице", рекао је везиста Ајакса.

На питање о умору и утицају напорног ритма холандског клуба на његове наступе за Србију, Тадић је рекао...

"Буквално од почетка сезоне нисам ни имао припреме. Играо сам утакмице на три дана и осећам то. У последње две-три недеље сам се буквално 'крпио' са (кондиционим) тренером Андрејом Милутиновићем, јер сам имао константан проблем са примицачима и леђима и још доста ствари... Све то је нормално. Навикли смо да играмо под боловима".

Тадић је у дресу репрезентације Србије одиграо 61 утакмицу и постигао 14 голова. За "А" тим дебитовао је пре десет година.

Говорећи о својој игри, један од лидера наше репрезентације рекао је да је тимски успех увек на првом месту.

"Што се тога тиче, увек мислим да може боље. Није битно како појединци играју, већ је важно да је Србија прва на табели и да све иде како треба".

Пред "орловима" је шанса да освоје прво место и да омогуће себи још један пут, мимо уобичајених квалификација, да се пласирају на Европско првенство 2020.

"Искрено се надам да нам то неће ни бити потребно и да ћемо се квалификовати за Европско првенство кроз квалификације. Надам се да ћемо бити међу две екипе на табели и да нам тај бараж (Лиге нација) неће ни бити потребан. Мислим да је то свима циљ", додао је Тадић, који ће у уторак истрчати на терен Партизановог стадиона на свој 30. рођендан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Имамо

20.11.2018 12:58

стварно лосег тренера ! Јадни играци осе им се писе са МК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудио

20.11.2018 12:59

са тренером МК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овог

20.11.2018 13:06

тренера под хитно истера, нем тај појма. Ста је овај остварио какву титулу је добио ???

ОДГОВОРИТЕ