Одборници трже опозив начелника

– Већином гласова недавно прекомпоноване скупштинске већине на сједници Скупштине општине данас је усвојена одлука о опозиву начелника општине Рудо Рата Рајака, након чега слеиједе  припреме за референдум најкасније за два мјесеца о његовој смјени или останку на функцији.

Република Српска 19.11.2018 | 18:21
Одборници трже опозив начелника
Предсједник Скупштине општине Велибор Ћировић је прочитао десетак разлога због чега је опозиција тражила опозив начелника.

Начелнику је замјерено наводно што се бахато понашао према одборницима на сједницам скупштине општине и није сарађивао са министарствима.

На терет му се ставља да није ништа учинио да се одвоји шумарство Рудог од Вишеграда, да није поднио на захтјев позиције ванредан извјештај о раду и одбио пројекат владе од 250.000 КМ за реконструкцију путева.



Начелник Рајак је све наводе аргуменовано демантовао истакавши да је давно поднесен извјештај о оснивању Шумског газдинства Рудо, да начелник по статуту општине једном годишње подноси извјештај о раду а да обећана средства Владе за путеве никад нису ни стигла ни у једну општину и да је то било предизборно обећање.

"Један од разлога што је дошло до овог опозива је што начелник има своје ставове и што мисли да су они једини. Ми мислимо да тако није и да о свему треба да разговармо како би се донијеле адекватне одлуке које ће бити у интересу грађана општине Рудо", рекао је предсједник Скупштине општитне Велибор Ћирковић.

Начелник Рато Рајак сматра да су разлози који су наведени за опозив обична лакрдије у односу на оно што истински заиста јесу.

"Разлози се налазе у жељи већине опозиционих одборника да се дочепају позиција у власти и буџета због својих личних интереса. Занимљиво је да је одједанпут и мала општина Рудо и њен начелник доспио у жижу јавности зато што се за мој опозив здушно залаже врх СНСД. То је почело да се ради још у предизборној кампањи а прије неколико дана имали смо прилику да директно видимо наговјештај будућих активности СНСД овдје и од предједника Милорада Додика", рекао је Рајак.

И док предсједник општинског парламента Ћировић тврди да ће референдум коштати грађене овог малог града 20.000 КМ. Рајак објашњава да ће изјашњавање грађана али и ткз. бијели хљеб за евентуално смијењене општинске функционере бити потребно издвојити око 90.000 КМ које нису планиране ни буџетом ни његовим ребалансом.

Садашњу скупштинску већину у Рудом чине одборници СНСД, ПДП, НДП, ДНС, Уједињене Српске и један независни одборник док су у опозицији СДС, СРС РС и СРС „Војислав Шешељ“.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

:)

19.11.2018 18:08

ЧЕКАЛИ ДА СЕ ДЕСИ,ДА ВУКОТА САМ ДОНЕСЕ ПОБЈЕДУ А ОНИ ДА ЛЕЖЕ,Е ДЕСИЛО ДА ЋЕ ДОБИТИ ПО ГУЗИЦИ,МАЛО СЕ УЛИЈЕНИЛИ ОКО ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА,ЛИЈЕНЧАРИЛИ,МИСЛИЛИ ДОЋЕ САМО ОД СЕБЕ И ИЗГУБИЛИ ПА САДА ПОБЈЕДНИЦИ ТРАЖЕ ГЛАВУ НАЧЕЛНИКА.КАКО ПОСИЈЕШ ТАКО ТИ СЕ ВРАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА МОКРО

19.11.2018 19:42

Рато Рајак је један од најцаснијих срба и морална громада. Сруши Милораде све сто ваља и уклањају као Стаљин ко год не мисли као ти. Рато је србин и човјек за поштовање , Рато жив био 100 г.и здрав

Name

Реалан

19.11.2018 19:01

Аууу.Ала смо вас помели у Рудом.Милорад узео 70% гласова.И сада бих волио аргументован коментар опозиције како је могуце да су након непуне двије године успјели да дозиве овакав дебакл у релативно малој заједници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

19.11.2018 22:23

Начелника Рудог сам слушала недавно на Ф тв, гостовао са Шукалом и Бјелицом. Сви коментари су му на мјесту, излагање одмјерено и чињенично, а за оне што сједе у општинској сали, господин човјек. Вјероватно ради тога што није полтрон, цинкарош и папак, искључен је из политике, јер је био експлицитан по питању криминала, корупције и свих видова малверзација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магдалена Стојанов

19.11.2018 22:46

Господин Рајак! Свака Вама цаст господине Рајак! Одмерен,образован господин. Имате подрску из свег срца! Зиви били јос 100 година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

павлов

20.11.2018 16:00

рато рајак сила од цовјека, ем сто је цовјек постен,радан ,паметан а богами и згодан и неда своје достојанство.оваквог опстина рудо неце имати а богами ни сире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудјанка

20.11.2018 17:15

Господин Рајак је, за све њих који сједе у Скупштини, величина. И морална, и интелектуална, и што је битно- непоткупљива категорија.. Е многима то смета, јер су навикли да људе са позиције можеш усмјерити ста да мисли и ста да каже, за ситне паре...Гледала сам његово феноменално излагање на ТВ недавно, искрено и зустро, али аргументовано и све на мјесту..Позз господину Рајаку, а мојим Рудјанима срећно. Требаце им срећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

20.11.2018 19:20

Начелник Рато Рајак је човјек којег је тешко наћи у данашњој политичкој свакодневници. Поштен, одговоран, образован, моралан. Све то не одговара тренутној скупштинској већини у руђанској скупштини, треба се сваки "одборничић" намирити и окористити, док још има прилику.

ОДГОВОРИТЕ