Odbornici trže opoziv načelnika

– Većinom glasova nedavno prekomponovane skupštinske većine na sjednici Skupštine opštine danas je usvojena odluka o opozivu načelnika opštine Rudo Rata Rajaka, nakon čega sleijede  pripreme za referendum najkasnije za dva mjeseca o njegovoj smjeni ili ostanku na funkciji.

Republika Srpska 19.11.2018 | 18:21
Odbornici trže opoziv načelnika
Predsjednik Skupštine opštine Velibor Ćirović je pročitao desetak razloga zbog čega je opozicija tražila opoziv načelnika.

Načelniku je zamjereno navodno što se bahato ponašao prema odbornicima na sjednicam skupštine opštine i nije sarađivao sa ministarstvima.

Na teret mu se stavlja da nije ništa učinio da se odvoji šumarstvo Rudog od Višegrada, da nije podnio na zahtjev pozicije vanredan izvještaj o radu i odbio projekat vlade od 250.000 KM za rekonstrukciju puteva.



Načelnik Rajak je sve navode argumenovano demantovao istakavši da je davno podnesen izvještaj o osnivanju Šumskog gazdinstva Rudo, da načelnik po statutu opštine jednom godišnje podnosi izvještaj o radu a da obećana sredstva Vlade za puteve nikad nisu ni stigla ni u jednu opštinu i da je to bilo predizborno obećanje.

"Jedan od razloga što je došlo do ovog opoziva je što načelnik ima svoje stavove i što misli da su oni jedini. Mi mislimo da tako nije i da o svemu treba da razgovarmo kako bi se donijele adekvatne odluke koje će biti u interesu građana opštine Rudo", rekao je predsjednik Skupštine opštitne Velibor Ćirković.

Načelnik Rato Rajak smatra da su razlozi koji su navedeni za opoziv obična lakrdije u odnosu na ono što istinski zaista jesu.

"Razlozi se nalaze u želji većine opozicionih odbornika da se dočepaju pozicija u vlasti i budžeta zbog svojih ličnih interesa. Zanimljivo je da je odjedanput i mala opština Rudo i njen načelnik dospio u žižu javnosti zato što se za moj opoziv zdušno zalaže vrh SNSD. To je počelo da se radi još u predizbornoj kampanji a prije nekoliko dana imali smo priliku da direktno vidimo nagovještaj budućih aktivnosti SNSD ovdje i od predjednika Milorada Dodika", rekao je Rajak.

I dok predsjednik opštinskog parlamenta Ćirović tvrdi da će referendum koštati građene ovog malog grada 20.000 KM. Rajak objašnjava da će izjašnjavanje građana ali i tkz. bijeli hljeb za eventualno smijenjene opštinske funkcionere biti potrebno izdvojiti oko 90.000 KM koje nisu planirane ni budžetom ni njegovim rebalansom.

Sadašnju skupštinsku većinu u Rudom čine odbornici SNSD, PDP, NDP, DNS, Ujedinjene Srpske i jedan nezavisni odbornik dok su u opoziciji SDS, SRS RS i SRS „Vojislav Šešelj“.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

:)

19.11.2018 18:08

ČEKALI DA SE DESI,DA VUKOTA SAM DONESE POBJEDU A ONI DA LEŽE,E DESILO DA ĆE DOBITI PO GUZICI,MALO SE ULIJENILI OKO PARLAMENTARNIH IZBORA,LIJENČARILI,MISLILI DOĆE SAMO OD SEBE I IZGUBILI PA SADA POBJEDNICI TRAŽE GLAVU NAČELNIKA.KAKO POSIJEŠ TAKO TI SE VRATI.

ODGOVORITE
Name

ROMANIJA MOKRO

19.11.2018 19:42

Rato Rajak je jedan od najcasnijih srba i moralna gromada. Sruši Milorade sve sto valja i uklanjaju kao Staljin ko god ne misli kao ti. Rato je srbin i čovjek za poštovanje , Rato živ bio 100 g.i zdrav

Name

Realan

19.11.2018 19:01

Auuu.Ala smo vas pomeli u Rudom.Milorad uzeo 70% glasova.I sada bih volio argumentovan komentar opozicije kako je moguce da su nakon nepune dvije godine uspjeli da dozive ovakav debakl u relativno maloj zajednici.

ODGOVORITE
Name

Čovjek

19.11.2018 22:23

Načelnika Rudog sam slušala nedavno na F tv, gostovao sa Šukalom i Bjelicom. Svi komentari su mu na mjestu, izlaganje odmjereno i činjenično, a za one što sjede u opštinskoj sali, gospodin čovjek. Vjerovatno radi toga što nije poltron, cinkaroš i papak, isključen je iz politike, jer je bio eksplicitan po pitanju kriminala, korupcije i svih vidova malverzacija.

ODGOVORITE
Name

Magdalena Stojanov

19.11.2018 22:46

Gospodin Rajak! Svaka Vama cast gospodine Rajak! Odmeren,obrazovan gospodin. Imate podrsku iz sveg srca! Zivi bili jos 100 godina!

ODGOVORITE
Name

pavlov

20.11.2018 16:00

rato rajak sila od covjeka, em sto je covjek posten,radan ,pametan a bogami i zgodan i neda svoje dostojanstvo.ovakvog opstina rudo nece imati a bogami ni sire.

ODGOVORITE
Name

Rudjanka

20.11.2018 17:15

Gospodin Rajak je, za sve njih koji sjede u Skupštini, veličina. I moralna, i intelektualna, i što je bitno- nepotkupljiva kategorija.. E mnogima to smeta, jer su navikli da ljude sa pozicije možeš usmjeriti sta da misli i sta da kaže, za sitne pare...Gledala sam njegovo fenomenalno izlaganje na TV nedavno, iskreno i zustro, ali argumentovano i sve na mjestu..Pozz gospodinu Rajaku, a mojim Rudjanima srećno. Trebace im sreća.

ODGOVORITE
Name

Istina

20.11.2018 19:20

Načelnik Rato Rajak je čovjek kojeg je teško naći u današnjoj političkoj svakodnevnici. Pošten, odgovoran, obrazovan, moralan. Sve to ne odgovara trenutnoj skupštinskoj većini u ruđanskoj skupštini, treba se svaki "odborničić" namiriti i okoristiti, dok još ima priliku.

ODGOVORITE