Коловође са Сантјаго Бернабеуа...

Реал је претио, нема Бајерн с тим никакве везе! Хоће ли УЕФА издржати?

Фудбал 21.11.2018 | 22:30
Коловође са Сантјаго Бернабеуа...
Иза плана о покретању европске Суперлиге стоји – Реал! Мада се дуго веровало да је Бајерн из Минхена главни заговорник идеје о формирању новог такмичења, неке врсте затворене Лиге шампиона, у којој би учествовали само најбогатији клубови Европе, стижу информације које амнестирају Немце и одговорност за могуће урушавање устројства УЕФА пребацују на Мадриђане.

Сазнање је обелоданио Михаел ван Праг, председник ФС Холандије, један од учесника два састанка на коме су представници најмоћнијих клубова Старог континента осмислили план како да „затворе“ лигу у којој би се само они такмичили не би ли он она донела више новца него актуелни формат Лиге шампиона.

„Постојала је претња УЕФА, али не од стране Бајерна, већ Реал Мадрида. Та претња била је толико озбиљна да су представници шпанског клуба користили речи које не смем јавно да изговорим“, рекао је Ван Праг у интервјуу Кикеру.

Раније се помињало да су Бајерн и Јувентус коловође, пошто је Фоотбалл Леакс објавио како су Карл Хајнц Румениге и Андреа Ањели мимо знања људи у Ниону позвали представнике још 14 клубова да им предоче план. Но, нова открића казују супротно и прст кривице упиру ка главном граду Шпаније.

„Кунем вам се, Румениге је урадио све што је до њега да ситуацију уведе у нормалне токове, да за исто сто довуче представнике клубова и челнике уефа, како би фудбалска породица била окупљена на једно месту. Никог Румениге није издао“, уверава Михаел ван Праг.

Оно што је извесно јесте да ће постојећи формати Лиге шампиона у коме загарантована места имају по четири најбоља тима из четири најјаче лиге Европе (формат 4X4) важити до 2021. Баш оне године коју „раформатори“ предлажу као поазну тачку о оснивању „затворене“ Суперлиге, у којој би учествовали Реал, Барселона, Манчестер Јунајтед, Бајерн, Челси, Арсенал, Јувентус, ПСЖ, Манчестер Сити, Ливерпул, Милан, Атлетико Мадрид, Борусија Дортмунд, Олимпик Марсељ, Интер и Рома.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар