Kolovođe sa Santjago Bernabeua...

Real je pretio, nema Bajern s tim nikakve veze! Hoće li UEFA izdržati?

Fudbal 21.11.2018 | 22:30
Kolovođe sa Santjago Bernabeua...
Iza plana o pokretanju evropske Superlige stoji – Real! Mada se dugo verovalo da je Bajern iz Minhena glavni zagovornik ideje o formiranju novog takmičenja, neke vrste zatvorene Lige šampiona, u kojoj bi učestvovali samo najbogatiji klubovi Evrope, stižu informacije koje amnestiraju Nemce i odgovornost za moguće urušavanje ustrojstva UEFA prebacuju na Madriđane.

Saznanje je obelodanio Mihael van Prag, predsednik FS Holandije, jedan od učesnika dva sastanka na kome su predstavnici najmoćnijih klubova Starog kontinenta osmislili plan kako da „zatvore“ ligu u kojoj bi se samo oni takmičili ne bi li on ona donela više novca nego aktuelni format Lige šampiona.

„Postojala je pretnja UEFA, ali ne od strane Bajerna, već Real Madrida. Ta pretnja bila je toliko ozbiljna da su predstavnici španskog kluba koristili reči koje ne smem javno da izgovorim“, rekao je Van Prag u intervjuu Kikeru.

Ranije se pominjalo da su Bajern i Juventus kolovođe, pošto je Football Leaks objavio kako su Karl Hajnc Rumenige i Andrea Anjeli mimo znanja ljudi u Nionu pozvali predstavnike još 14 klubova da im predoče plan. No, nova otkrića kazuju suprotno i prst krivice upiru ka glavnom gradu Španije.

„Kunem vam se, Rumenige je uradio sve što je do njega da situaciju uvede u normalne tokove, da za isto sto dovuče predstavnike klubova i čelnike uefa, kako bi fudbalska porodica bila okupljena na jedno mestu. Nikog Rumenige nije izdao“, uverava Mihael van Prag.

Ono što je izvesno jeste da će postojeći formati Lige šampiona u kome zagarantovana mesta imaju po četiri najbolja tima iz četiri najjače lige Evrope (format 4X4) važiti do 2021. Baš one godine koju „raformatori“ predlažu kao poaznu tačku o osnivanju „zatvorene“ Superlige, u kojoj bi učestvovali Real, Barselona, Mančester Junajted, Bajern, Čelsi, Arsenal, Juventus, PSŽ, Mančester Siti, Liverpul, Milan, Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Olimpik Marselj, Inter i Roma.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar