Зашто је Гризман одбио Барсу? Па, због Месија...!

Гризман: Тешко сам одбио Барсу, нисам желео да будем Месијев помоћник! Француски нападач открио је зашто је летос одбио потенцијални трансфер из Атлетико Мадрида у Барселону.  Поред њега бих био само други играч тима! „Неко ће рећи да сам себичан, да мислим само на себе, да само о Златној лопти причам, али вас уверавам да говорим само оно што заиста мислим“, каже Француз.

Фудбал 21.11.2018 | 00:00
Зашто је Гризман одбио Барсу? Па, због Месија...!
Каталонси су месецима покушавали да доведу Гризмана, али је он на крају остао у Мадриду и продужио уговор.

Разлог његовог останка нису биле паре, већ улога у тиму. Док је у Атлетику лидер, у Барселони би био у сенци једног од најбољих играча свих времена.

"На моју одлуку је утицало што бих био Месијев помоћник, број два у тиму. Било је тешко одбити Барселонину понуду, веома тешко. Јасно су ми ставили до знања да ме желе, звали су ме, слали поруке, било је притисака. Али кад имаш саиграчи, породицу и клуб у којем си већ важан, који ти је обећао да ће градити око тебе... Атлетико ми је показао да ме жели, да сам им битан, повећали су ми плату, саиграчи и тренер су причали са мном и све ми објаснили. Урадили су све да ме убеде да не одем. Разговарао сам са женом до три ујутру о томе и донео праву одлуку", рекао је Гризман.

Све је било спремно за потпис. Барселона је толико притисла да се само чекао дан кад ће објавити да је купила Антоана Гризмана, желео је и француски нападач на Ноу Камп, верујући да у Каталонији има веће шансе да скупља трофеје, али на крају од већ виђеног посла, вредног 120.000.000 евра, није било ништа, иако је летос Ернесто Валверде уцртавао „седмицу“ Атлетико Мадрида у тактичке планове.

На крају се испоставило да је Гризман остао предводник екипе Дијега Симеонеа, а као разлог своје одлуке навео је уверење да у Блауграни никад не би био оно што је на „Ванда Метрополитану“. Лидер.

„Можда је, подсвесно, на моју одлуку да не потпишем за Барселону утицало и сазнање да бих био други играч тима, иза Лионела Месија, да бих био у његовој сенци“, признао је Гризман гостујући на Каналу плус.

Месецима је трајала сага око његовог статуса. Барса је била спремна да пробије све лимите кад су финансије у питању и осим 120.000.000 на име обештећења издвоји још 15.000.000 сваке године на имеГризманове плате. Није вредело, иако се сан Антоан дуго „ломио“.

„Било је баш тешко одбити Барселону. Јасно су ми Каталонци ставили до знања колико ме желе, звали су ме, слали поруке, свакодневно притискали. С друге стране, осетио сам подршку соопствене фамилије, као и играча Алетико Мадрида који су ми као чланови породице. Управа ми је јасно ставила до знања да сам важан играч, обећала да ће око мене градити тим, па је и Атлетико показао колико жели да ме задржи. Повећао ми је плату(незванично са 14.500.000 на 23.000.000 евра), а разговори са саиграчима и тренером Симеоеном су ми помогли да разумем сиутуацију и преломим у корист Мадриђана. Урадили су све како би ме спречили да одем у Барселону“.

И не само они...

„Чак сам телефонским позивима будио своју супругу у три сата изјутра само да бисмо били сигурно да смо донели исправну одлуку“.

У години на измаку Гризман може да се похвали да је са Атлетиком надмоћно освојио пехар Лиге Европе, а са репрезентацијом Француске се попео на кров света. Зато је разумљива његова жеља да буде награђен Златном лоптом намењеној најбољем фудбалеру планете у 2018, иако у другом њеном делу није ни изблиза опасан као у првом.

„Критикују ме и у Француској и у Шпанији, а да нисам ни реч рекао. Пазите, у питању је индивидуално признање, неко ће рећи да сам себичан, да мислим само на себе, да ми је то опсесија, да само о Златној лопти причам, али вас уверавам да говорим само оно што заиста мислим. На основу онога што смо урадили на терен, током Мундијала у Русији, наравно да има и других играча из репрезентације који заслужују то признање (Рафаел Варан, оп. аут.). Поносан сам на чињеницу што сам уопште у конкуренцији. Кад сам почео да се бавим фудбалом желео сам да постанем првак света, победник Лиге шампиона и освајач Златне лопте. У једном сам већ успео“, смешка се Антоан Гризман.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар